Home » News » Dow springer 400 point til en rekord, da investorer ser tyremarkedet udvide sig ud over teknologi.

Dow springer 400 point til en rekord, da investorer ser tyremarkedet udvide sig ud over teknologi.

12 July 2024 Putem News Team

Dow Jones Industrial Average steg til et nyt højdepunkt på baggrund af stigninger i Home Depot og Caterpillar, da investorer begyndte at omfavne nogle aktier uden for de teknologiske tyremarkedsledere i denne uge.

Dow tilføjede 456 point, eller 1,1 %, til en ny rekord over 40.000. Det var første gang over 40.000 siden den runde milepæl i slutningen af maj. Home Depot tilføjede næsten 3% for at bringe sin gevinst for ugen op på næsten 8%. Caterpillar tilføjede 1,8 %.

S&P 500 var højere med 1,2 % og steg igen over 5.600 niveauet efter at være faldet under tærsklen i torsdags. Nasdaq Composite steg 1,4 pct.

Under torsdagens session udsendte S&P 500 sin værste dag siden slutningen af april, da investorer solgte deres Big Tech-vindere i en større markedsrotation, hvilket skubbede Nvidia ned med 5,6 %. Dow’en med 30 aktier var dog den bedste, dog torsdag, og steg med 0,08 % under frasalget i de andre store gennemsnit. Dow fortsatte med at stige fredag, da investorer hoppede længere ind i industrielle navne i håb om at bremse inflationen ville blive efterfulgt af en rentenedsættelse fra Federal Reserve i september. Dow-indekset er steget 1,8 % på ugen. Katalysatoren var en torsdagsrapport, der viste, at forbrugerprisindekset faldt 0,1 % i juni.

“Den kraftfulde væksthistorie i AI har været altopslugende, men det er ikke den eneste historie på markedet,” sagde David Russell, global chef for markedsstrategi hos TradeStation. “Powells vidnesbyrd i denne uge og CPI-rapporten minder investorerne om, at andre katalysatorer kan booste andre typer virksomheder. Det gælder især for en sektor som forsyningsvirksomheder (denne uges leder), der dukkede op som en kunstig intelligens tidligere i år og nu potentielt kan drage fordel af rentenedsættelser.”

Russell 2000-indekset er steget mere end 6 % for ugen efter en stigning på 1,5 % fredag, da investorerne ser en såkaldt blød landing for den bredere økonomi, der giver et løft til mindre virksomheder.

Markedet steg selv efter sparsomme reaktioner på bankernes indtjening i andet kvartal. JPMorgan- aktierne var 1 % lavere, selv om banken havde en omsætning i andet kvartal, der var højere end Wall Street-forventningerne på grund af et hop i investeringsbankgebyrer. Citi -aktien faldt 2 % på trods af, at de slog top- og bundlinjen i andet kvartal.

Wells Fargo- aktierne faldt 6 %, efter at banken sagde, at nettorenteindtægter, et nøglemål for udlånsrentabilitet for banker, ikke levede op til forventningerne i andet kvartal.

En aflæsning af engrosinflationen kom lidt varmere end forventet i fredags, men Wall Street ignorerede stort set disse tal, efter torsdagens vigtigere forbrugerprisrapport viste aftagende inflation.

Nvidia steg 3% i fredags, da investorerne ikke kunne modstå nogle af deres foretrukne teknologinavne, der var blevet solgt dagen før.

S&P 500’s 18% gevinst for året er i vid udstrækning blevet ledet af teknologiaktier. Markedets teknologi- og kommunikationstjenester er begge steget med omkring 20 % i løbet af året. Ingen anden større sektor klarer sig bedre end benchmark.

Source: https://buystocks.co.uk/news/dow-jumps-400-points-to-a-record-as-investors-see-bull-market-broadening-beyond-tech/