Home » News » Dow rekordtæt, mens cykliske aktier skinner midt i teknologisk rotation.

Dow rekordtæt, mens cykliske aktier skinner midt i teknologisk rotation.

News Team

Dow-indekset lukkede på rekordhøje niveauer mandag, da cykliske aktier inklusive finanser var tilbage i favør midt i en rotation ud af teknologi forud for en almindeligt forventet nedsættelse af Federal Reserve i næste måned.

Klokken 16:00 ET (21:00 GMT) steg Dow Jones Industrial Average 0,16 % eller 65 point til en rekord på 41.240,52. NASDAQ Composite lukkede 0,8 % lavere, S&P 500 faldt 0,3 %.

Tech snubler midt i rotation ud af vækstaktier; Apple afslører produktlanceringsdato; Nvidia (NASDAQ: NVDA) indtjening forfalder i denne uge

Tech startede ugen på bagkanten, da investorer roterede ud af vækstsektorer på markedet, hvor Nvidia faldt 1 % før dets kvartalsresultater, der udkom i denne uge.

Apple (NASDAQ: AAPL) var lidt højere, efterhånden som forventningen vokser om iPhone-producentens kommende produktlanceringsbegivenhed, som finder sted den 9. september, hvor mange forventer, at den vil afsløre nye iPhones og Apple Watch-modeller.

Som tilføjelse til faldet i chip-aktier faldt Micron Technology Inc (NASDAQ: MU) i mellemtiden mere end 3%, efter at Needham sænkede sit kursmål på aktien til $140 fra $150, med henvisning til bekymringer over efterspørgslen.

I kinesiske teknologinyheder faldt PDD Holdings Inc. DRC (NASDAQ: PDD) 28% efter at have rapporteret omsætningen i andet kvartal, der var lavere end analytikernes skøn.

Faldet i teknologien kommer som følge af, at cykliske sektorer, herunder finanssektoren, som ramte 52-ugers højder i mandags, steg på baggrund af forventninger om, at disse aktiegrupper sandsynligvis vil drage betydelig fordel af rentenedsættelser.

Andre steder faldt Boeing Co (NYSE: BA) næsten 1 %, efter at Nasa sagde, at to astronauter, der sidder fast i kredsløb på den indre rumstation, vil vende tilbage næste februar på en SpaceX-bemandet flyvning efter problemer med Boeings nye kapsel.

PCE-inflation på tap, efterhånden som væddemål med rentenedsættelse i september opbygges

I denne uge vil den dataafhængige Fed have en række økonomiske indikatorer at overveje forud for sin rentebeslutning i september, herunder handelsministeriets reviderede andet kvartals BNP og dens brede rapport om personlige forbrugsudgifter (PCE), som inkluderer Feds foretrukne inflationsmålestok, PCE-prisindekset.

“Desinflationsprocessen fortsætter, og vi estimerer nu kerne-PCE-inflationen til et 1,9 % 3-måneders annualiseret tempo gennem juli, ned fra 3,9 % i maj,” sagde Morgan Stanley i et mandagsnotat.

Inflationsdataene vil blive overvåget nøje, selvom de seneste bemærkninger fra Feds politiske beslutningstagere har indikeret, at Feds fokus er skiftet mod arbejdsmarkedsrisici, og at inflationen er tæt nok på målet til at lette rentenedsættelsen fra næste måned.

Fed-formand Jerome Powell sagde fredag, at “tiden er inde” til at sænke Fed funds-målrenten, og “de opadrettede risici for inflation er mindsket.” Bemærkningerne så ud til at alle, men garanterer en rentenedsættelse på Fed’s møde den 18. september, hvilket ville være den første sådanne nedsættelse i over fire år.

Source: https://buystocks.co.uk/news/dow-in-record-close-as-cyclical-stocks-shine-amid-tech-rotation/