Home » News » Disney-aktier springer efter omkostningsbesparelser

Disney-aktier springer efter omkostningsbesparelser

10 August 2023 Putem News Team

Walt Disney Co. (NYSE: DIS) steg mere end 6% i udvidet handel, efter at ledelsen i verdens største underholdningsselskab sagde, at kapitaludgifter og udlæg til film og tv-serier kommer lavere end forventet.

Disney forventer, at indholdsudgifterne i år vil udgøre omkring 27 milliarder dollars, sagde Kevin Lansberry, fungerende finansdirektør, onsdag på en samtale med investorer, efter det Burbank, Californien-baserede selskab offentliggjorde resultater for tredje kvartal.

Disney bruger typisk omkring 30 milliarder dollars.

Besparelserne er delvist et resultat af produktionsnedskæringer knyttet til forfatter- og skuespillerstrejker i Hollywood, sagde han.

Disney forudser også kapitaludgifter på 5 milliarder dollars, lavere end tidligere forventet, da virksomheden ændrer tidspunktet for nogle projekter.

Han gentog Disneys ambition om at betale et beskedent udbytte i år.

Kommentarerne løftede Disneys aktier til så højt som $92,80 i udvidet handel, hvilket vendte et tidligere fald.

Tidligere onsdag rapporterede Disney et skattemæssigt overskud i tredje kvartal på 1,03 USD pr. aktie, hvilket slog gennemsnittet på 99 cent af estimater udarbejdet af Bloomberg.

Salget voksede 3,8 % til 22,3 milliarder dollars i kvartalet, der sluttede den 1. juli, og manglede lidt analytikernes prognoser.

I løbet af perioden reducerede Disneys online videodrift sit tab til $512 millioner fra mere end $1 milliard for et år siden.

For bare tre måneder siden forudsagde ledelsen, at direkte-til-forbruger-forretningen ville tabe mere end $750 millioner i kvartalet.

Administrerende direktør Bob Iger fortalte også investorerne, at selskabet vil slå ned på adgangskodedeling, hvilket gentager den seneste indsats fra rivaliserende Netflix Inc., der har øget antallet af abonnenter.

Men abonnenterne på Disney+ streamingtjenesten faldt 7,4 % til 146,1 millioner fra de foregående tre måneder, og manglede de 154,8 millioner konsensusanalytikere, som havde forventet.

Næsten hele denne mangel blev båret af virksomhedens Disney+ Hotstar i Asien. Det mistede næsten 25 % af sine kunder, efter at Disney ikke fornyede streamingrettigheder til populære cricketspil i den indiske Premier League.

Selskabet annoncerede også, at det hæver priserne for nogle streaming-abonnementer med så meget som 27%.

Verdens største underholdningsvirksomhed iværksatte en omfattende omkostningsbesparende indsats, efter at Iger vendte tilbage til at drive virksomheden i november. Det inkluderede 7.000 nedskæringer og andre reduktioner i udgifterne.

Som en del af denne indsats registrerede Disney 2,44 milliarder dollars i omkostninger i tredje kvartal for at fjerne shows og film fra sine onlinetjenester og opsige aftaler med eksterne producenter, større end tidligere forudsigelser.

Virksomheden registrerede også gebyrer på $210 millioner på grund af fratrædelsesomkostninger. I en erklæring onsdag sagde Iger, at han forventer at overgå det overordnede omkostningsreduktionsmål på 5,5 milliarder dollars.

Disney rapporterede et fald på 23% i overskud til 1,89 milliarder dollars i traditionelt tv – hvilket understreger de problemer, som denne division står over for.

Forretningen, som omfatter kanaler som ABC og ESPN, er blevet ramt af faldende kabelabonnenter, lavere udsendelsesreklamesalg og højere programmeringsomkostninger for sport.

Virksomhedens forlystelsesparkvirksomhed, verdens største, tjente 2,43 milliarder dollars, en stigning på 11 % fra sidste år.

Svaghed ved feriestederne i Florida blev opvejet af et stort udsving i rentabiliteten i de internationale forlystelsesparker.

Disney er i gang med store omvæltninger: Iger signalerede i et juli-interview med CNBC, at tv-netværk, herunder ABC, Freeform og FX, som bidrog med omkring halvdelen af Disneys driftsindtægter før pandemien, “måske ikke længere er kernen” for virksomheden .

Spekulationerne i Hollywood er også udbredt med forestillingen om, at Iger søger at sælge Disney til et større teknologifirma som Apple Inc.

Det så ud til, at Iger sagte talte om udsigten til investorerne i onsdags, idet han sagde, at “enhver, der ønskede at spekulere i sådanne ting, skulle straks overveje det globale reguleringsmiljø. Jeg vil ikke sige mere end det.”

Han søger også at sælge en andel i ESPNs sportsforretning til en partner, der kan hjælpe med at accelerere netværkets overgang til streaming.

Iger hyrede for nylig tidligere løjtnanter Kevin Mayer og Tom Staggs som konsulenter til at rådgive om den indsats.

Tirsdag annoncerede ESPN en langsigtet aftale med kasinooperatøren Penn Entertainment Inc. om at licensere sit brand til sportsvæddemål.

Penn vil foretage kontante betalinger på i alt 1,5 milliarder USD over den 10-årige periode og give ESPN 500 millioner USD i warrants til at købe Penn-aktier.

Virksomheden leder også efter en ny finansdirektør, efter at den mangeårige administrerende direktør Christine McCarthy forlod denne stilling i juli.

Source: https://buystocks.co.uk/news/disney-shares-jump-after-cost-cuts/