Home » News » Det thailandske aktiemarked lider under Stark Corporations misligholdelse

Det thailandske aktiemarked lider under Stark Corporations misligholdelse

News Team

Investorer blev advaret af aktiemarkedsregulatorer vedrørende Stark Corporations aktier, da selskabet forventes at misligholde betalinger for virksomhedsobligationer til en værdi af næsten 9,2 milliarder baht. Efter et obligationsejermøde annoncerede Stark sin intention om at “kalde misligholdelse” på to obligationsserier til en værdi af 2,24 milliarder baht inden for en måned, hvilket gav anledning til bekymring over selskabets evne til at betale for tre andre obligationsserier til en værdi af cirka 6,96 milliarder baht.

Vonnarat Tangkaravakoon, en storaktionær og direktør, udtalte i en ansøgning til Thailands børs (SET), at selskabets beslutning om at kalde misligholdelse gør det højst usandsynligt, at Stark vil være i stand til at betale for de tre andre obligationsserier, også kendt som “cross default”. Kasikornbank er repræsentant for fire ud af de fem serier af virksomhedsobligationer, som Stark forventes at misligholde.

Securities and Exchange Commission (SEC) åbnede et obligationsinformationscenter for at give investorerne den nødvendige information om obligationerne, mens obligationsejernes repræsentanter skal følge op på den juridiske tilbagebetalingsproces. SET udstedte også en advarsel om handel med Stark-aktier, som blev genoptaget efter tre måneders suspension.

Vonnarat Tangkaravakoon nævnte, at andre finansielle kreditorer også kunne kræve samme behandling som obligationsejere, og selskabet overvejer at forhandle en løsning med kreditorerne. Han understregede også behovet for forsigtighed med at betale enhver gruppe af kreditorer, da det kan påvirke forhandlingerne med andre grupper negativt.

Vonnarat Tangkaravakoons sagde…

“Betalingen af enhver gæld bør tilbageholdes, indtil vi når frem til en konklusion om metoden til at administrere gældsbetalinger på lige fod mellem obligationsejere og andre kreditorer.”

Stark arbejder i øjeblikket på kort- og langsigtede forretningsplaner, samt alternative forretningsplaner, der skal indgå i regnskabet for 2022, som forventes fremlagt senest den 16. juni. Selskabets ledelsesplaner skal informere tilsynsmyndigheder, kreditorer, og aktionærer om de skridt og procedurer, der skal tages.

SET har tilladt, at Stark-aktier midlertidigt handles fra 1.-30. juni. Stark-aktien oplevede et markant fald på over 90% fra 2,38 baht til 0,25 baht kort efter børsåbningen, rapporterer Bangkok Post.

Source: https://buystocks.co.uk/news/thai-stock-market-suffers-as-stark-corporation-defaults/