Home » News » Det meste af Wall Street stiger, efter at en pivotal inflationsrapport fremstår som cool

Det meste af Wall Street stiger, efter at en pivotal inflationsrapport fremstår som cool

News Team

De fleste amerikanske aktier stiger torsdag, efter at den seneste opdatering om inflationen har styrket Wall Streets tro på, at rentelettelser kan komme allerede i september.

S&P 500 var praktisk talt uændret i den tidlige handel tæt på sit rekordhøje, som blev sat dagen før. Nasdaq-sammensætningen tilføjede 0,1 % til sin rekord fra kl. 9:35 østlig tid, mens Dow Jones Industrial Average faldt 37 point, eller 0,1 %.

Aktier, der har tendens til at drage størst fordel af lettere renter, førte an, såsom boligbyggere og ejendomsejere. Syv ud af hver 10 aktier i S&P 500 var stigende, selvom tilbagetrækninger for større, mere indflydelsesrige virksomheder som Microsoft maskerede denne styrke.

Mindre virksomheder, der har haltet bagefter markedets giganter i et stykke tid, var også stærke, og Russell 2000-indekset for mindre aktier sprang 1,8% for at lede markedet.

Handlingen var meget stærkere på obligationsmarkedet, hvor renterne faldt, da handlendes væddemål blev bygget til, at Federal Reserve snart ville begynde at sænke sin primære rente. Det har stået i næsten et år på det højeste niveau i mere end to årtier.

Wall Street ønsker lavere renter, fordi de kan frigøre det pres, der er bygget op på økonomien på grund af, hvor dyrt det er blevet at låne penge til at købe huse, biler eller andet på kreditkort. Fed-embedsmænd har dog sagt, at de ønsker at se “flere gode data” om inflation, før de trykker på aftrækkeren. De har holdt renterne høje for med vilje at lægge et nedadgående pres på økonomien, i håb om fuldt ud at afskaffe den værste inflation i generationer.

Wall Street ser torsdagens rapport, der viste mildere stigninger end forventet for priserne på benzin, biler og andre ting, amerikanske forbrugere købte i løbet af juni, som at give netop det.

“Et ord: afgørende,” sagde Lindsay Rosner, leder af multisektorinvesteringer i Goldman Sachs Asset Management. “Med tre inflationsprint mellem i morges og septembers Fed-møde var dagens print afgørende for at hjælpe Fed med at få tillid til, at inflationen stadig bevæger sig i den rigtige retning.”

Efter rapportens offentliggørelse faldt statsrenterne med det samme. Renten på det 10-årige statsobligation faldt til 4,19 % fra 4,28 % sent onsdag og fra 4,70 % i april. Det er et stort skridt for obligationsmarkedet, og et sådant fald i renterne giver et stort løft for aktiekurserne.

Den to-årige statsrente, som i højere grad følger forventningerne til Feds handling, faldt til 4,51 % fra 4,62 % sent onsdag.

De lavere renter hjalp størstedelen af det amerikanske aktiemarked til at stige. Ejendomsejere og forsyningsselskaber førte an, fordi faldende afkast får deres relativt høje udbytte til at se mere attraktive ud for investorer, der søger indkomst.

Ejendomsinvesteringsfonde i S&P 500 steg med 1,8 % for den klart største gevinst blandt de 11 sektorer, der udgør indekset. Brugsaktier var den næstbedste i indekset med en stigning på 0,6 %.

Boligbyggere var også stærke i håbet om, at lavere realkreditrenter ville safte industrien. PulteGroup steg 4,3 %, og DR Horton steg 4 % for nogle af de største gevinster i S&P 500.

Udover håb om kommende rentenedsættelser, har forventninger om stærk vækst i overskuddet midt i en robust, men aftagende økonomi også været med til at presse det amerikanske aktiemarked til rekord. Analytikere forventer, at S&P 500-virksomheder vil levere deres bedste vækst i over to år i den kommende rapporteringssæson, men det får en blandet start.

Delta Air Lines tabte 8,1 % efter at have rapporteret lidt svagere omsætning og resultat for foråret, end analytikere forventede. Flyselskabet sagde, at efterspørgslen er stærk for topsommerrejser, men det gav også en overskudsprognose for indeværende kvartal, der faldt under Wall Streets estimater.

PepsiCo faldt 1,4% på trods af, at overskudsprognoserne for foråret toppede. Dens omsætning for det seneste kvartal var lidt genert af analytikernes forventninger, og fødevaregiganten sagde, at et vigtigt underliggende mål for omsætning sandsynligvis vil komme i bunden af dets tidligere forventede interval for hele året.

I den vindende ende var WD-40, som steg 1,7% efter at have rapporteret stærkere overskud og omsætning end analytikere forventede.

På aktiemarkederne i udlandet steg den japanske Nikkei 225 0,9 % for at sætte endnu et rekordhøjt niveau.

Indekser var også stærke i store dele af resten af Asien og Europa.

Source: https://buystocks.co.uk/news/most-of-wall-street-rises-after-a-pivotal-inflation-report-comes-up-as-cool/