Home » News » Den vietnamesiske elbilproducent VinFast begynder at handle på Nasdaq tirsdag efter at have gennemført SPAC-fusionen

Den vietnamesiske elbilproducent VinFast begynder at handle på Nasdaq tirsdag efter at have gennemført SPAC-fusionen

15 August 2023 Putem News Team

Den vietnamesiske elbilproducent VinFast forventes at blive børsnoteret på den teknologi-fokuserede Nasdaq tirsdag morgen i New York, efter fuldførelsen af sin fusion med det amerikansk-noterede special-purpose-opkøbsselskab Black Spade Acquisition.

SPAC’er er shell-selskaber, der rejser kapital i en børsnotering og bruger pengene til at fusionere med et privat selskab for at offentliggøre det, normalt inden for to år.

Mandag sagde VinFast i en fælles erklæring med Black Spade Acquisition, at det ville begynde at handle den 15. august.

Aftalen værdiansætter VinFast til cirka 23 milliarder dollars, ifølge en ansøgning fra juni til US Securities and Exchange Commission.

Efter fusionen blev Black Spade et helejet datterselskab af VinFast og forventes at blive afnoteret fra New York Stock Exchange, hedder det i den fælles erklæring.

“Det er en stor milepæl for os at blive børsnoteret i USA. Børsnoteringen vil åbne adgang til kapitalmarkederne for os i fremtiden,” sagde VinFast CEO Le Thi Thu Thuy til CNBC tirsdag morgen asiatisk tid.

Med hensyn til hvorvidt VinFast er under pres for at sænke priserne generelt, sagde Le, at virksomhedens strategi er “at tilbyde premium kvalitetsprodukter til overkommelige priser med fremragende eftersalgsservice.”

”Vi prissætter altid vores produkter ret konkurrencedygtigt sammenlignet med andre lignende produkter. Men når du ser dybt ind i vores produkter, er vi fyldt med flere funktioner og mere teknologi. Så jeg tror, at forbrugerne begyndte at anerkende de værdier, vi bringer med vores produkter,” sagde Le.

“Vi forsøger at forblive konkurrencedygtige på alle markeder, vi er på, hvad angår rentabilitet. Jeg tror, det kommer sammen med volumen. Indtil videre vil vi forblive tro mod vores strategi.”

Til sammenligning starter VinFasts 5-sæders VF 8 fra $46.000, mens den grundlæggende Tesla 5-sæders Model Y er prissat fra $47.740.

Tesla– passagerkøretøjer er berettiget til en føderal skattefradrag på $7.500 i USA, mens VinFast-køretøjer i øjeblikket ikke kvalificerer sig til skattebesparelserne, da de ikke er bygget i USA

For at konkurrere med brands på det amerikanske marked bygger VinFast en fabrik i North Carolina. Bilproducenten sagde, at den 1.800 hektar store facilitet er designet til at producere op til 150.000 køretøjer om året i den første fase.

Fabrikken forventes at starte i drift i 2025 – et år senere end det oprindelige mål for 2024.

“Med North Carolina-fabrikken forventer vi, at vi vil være i stand til at reducere omkostningerne og [offer] produkterne til en overkommelig pris til kunderne i USA,” sagde Le tirsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/vietnamese-ev-maker-vinfast-to-begin-trading-on-the-nasdaq-tuesday-after-completing-spac-merger/