Home » News » Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba siger, at den ikke vil sælge aktier i Ants tilbagekøbsprogram

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba siger, at den ikke vil sælge aktier i Ants tilbagekøbsprogram

News Team

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba (NYSE: BABA) siger, at den ikke planlægger at sælge nogen aktier i sin tredjedel af aktieposten i den finansielle teknologivirksomhed Ant Group, fordi den ønsker at beholde sin andel i en “vigtig strategisk partner.”

Alibaba Group Holdings sagde i en ansøgning søndag, at de ikke vil deltage i Ants aktietilbagekøbsprogram. Det giver aktionærer mulighed for at sælge op til 7,6 % af deres besiddelser tilbage til en uspecificeret pris, der værdisætter virksomheden til 567,1 milliarder yuan (78,8 milliarder USD).

Ant, som driver en af Kinas førende mobile betalingstjenester Alipay, har set sin værdiansættelse falde næsten 70 % fra omkring 280 milliarder dollars (38,9 milliarder dollars) på det tidspunkt, hvor den planlagde en børsnotering i 2020. Det blev afsporet af regulatorer, der gennemførte en undersøgelse af firmaet og derefter idømte det en bøde på næsten 100 milliarder dollars i betalingssektoren og reguleringer.

I betragtning af springet i Ants værdiansættelse vil investorer, der sælger deres aktier til Ant, sandsynligvis få langt mindre, end de ville have fået i 2020.

“I betragtning af at Ant Group fortsat er en vigtig strategisk partner for Alibaba Groups forskellige forretninger, har Alibaba Group besluttet, at den ikke vil sælge nogen aktier til Ant Group under det foreslåede aktietilbagekøb, for at bevare sin aktiepost i Ant Group,” sagde Alibaba i arkivet.

Alibaba havde tidligere sagt, at det kunne sælge aktier under programmet. Det Singapore statsejede investeringsselskab Temasek Holdings sagde også, at det overvejede at sælge nogle af sine aktier.

Ant Groups Alipay er grundlagt af Alibaba-medstifter Jack Ma og er den primære betalingsmetode på Alibabas Taobao og Tmall e-handelsplatforme. Det betjener over en milliard brugere.

Alibaba delte tidligere på året sine virksomheder op i seks forretningsgrupper for at forsøge at øge aktionærværdien. Det planlægger at udskille disse virksomheder til virksomheder, der i sidste ende kunne blive børsnoterede og skaffe finansiering.

I maj sagde Alibaba, at dets cloud-enhed, ledet af Alibabas tidligere administrerende direktør Daniel Zhang, forventes at blive børsnoteret inden for et år.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-e-commerce-giant-alibaba-says-it-will-not-sell-shares-in-ants-buyback-program/