Home » News » Deliveroo-aktien stiger på grund af rapporteret overtagelsesinteresse fra amerikansk rival.

Deliveroo-aktien stiger på grund af rapporteret overtagelsesinteresse fra amerikansk rival.

News Team

Aktierne i Deliveroo har fået et løft efter rapporter om overtagelsesinteresse fra den amerikanske rival DoorDash.

Takeaway-leverancegiganten så aktierne hoppe så meget som 7 % i morgenhandelen onsdag midt i spekulationer om, at gruppen er i den San Francisco-baserede konkurrents kikkert.

Deliveroo blev angiveligt kontaktet af DoorDash i sidste måned over et muligt opkøb, men diskussionerne siges at være afsluttet, efter at parret ikke var i stand til at blive enige om en værdi.

Deliveroo afviste at kommentere, og DoorDash er blevet kontaktet for en kommentar.

Det kommer efter, at rygter også svirrede i 2022 om, at DoorDash overvejede en overtagelse af Deliveroo.

Analytikere hos Jefferies sagde, at dette “måske kun er starten” og kunne åbne døren til mere overtagelsesinteresse i Deliveroo.

De sagde: “I dette tilfælde er forhandlingerne mislykkedes.

“Men sådan er styrken af den finansielle, industrielle og strategiske logik i en Deliveroo-overtagelse, vi ville ikke blive overrasket over at se lignende overskrifter dukke op igen på kort sigt.

“Efter vores mening er nøglen til at låse op for et anbefalet tilbud fra Deliveroo at forstå grundlæggerens administrerende direktør, Will Shu, følsomme.

“Dette er måske kun begyndelsen.”

Deliveroo, som blev grundlagt af administrerende direktør Will Shu i 2013, opererer i 10 lande og arbejder med omkring 140.000 ryttere over hele verden.

Koncernen havde et tab på 31,8 millioner pund i 2023, hvilket er væsentligt mindre end det rapporterede tab på 294,1 millioner pund for 2022.

Den sagde, at antallet af ordrer faldt med 3 % år-til-år til 290 millioner, men den årlige bruttotransaktionsværdi (GTV), som betyder de samlede omkostninger til folks madkurve plus leverings- og forbrugergebyrer, steg med 3 % til 7,1 milliarder pund .

Firmaet sagde, at det vendte tilbage til ordrevækst i første kvartal af 2024 med en stigning på 2%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/deliveroo-shares-rise-on-reported-takeover-interest-from-us-rival/