Home » News » De fleste Wall Street-stævner, selv når Nvidia trækker.

De fleste Wall Street-stævner, selv når Nvidia trækker.

24 June 2024 Putem News Team

De fleste amerikanske aktier stiger mandag, men endnu et fald for Wall Street-sværvægteren Nvidia holder indekserne i skak.

S&P 500 var 0,2 % højere i morgenhandelen og nærmede sig sin rekord i sidste uge. Dow Jones Industrial Average steg 404 point, eller 1 %, kl. 10:45 østlig tid, og Nasdaq-sammensætningen var 0,5 % lavere.

Aktier af olie- og gasselskaber fører et udbredt rally, hvor næsten 85 % af aktierne i S&P 500 er på vej op. Exxon Mobil steg 2,1 %, og udbyderen af oliefelttjenester SLB steg med 3 %, da oliepriserne svævede tæt på det højeste niveau siden april.

S&P 500’s gevinst ville have været endnu større, hvis ikke for et fald på 5,5% fra Nvidia. Chipselskabet er på vej mod en tre-dages tabsrække efter at være steget 1.000 % højere siden efteråret 2022. Den næsten umættelige efterspørgsel efter Nvidias chips til at drive kunstig intelligens-applikationer har været en stor årsag til, at det amerikanske aktiemarked har rekorderet den seneste tid. selvom økonomiens vækst aftager under vægten af høje renter.

AI-boomet har været så vanvittigt, at det har givet anledning til bekymringer om en mulig boble på aktiemarkedet og for høje forventninger blandt investorer. Nvidias aktie har trukket sig tilbage, siden den kortvarigt overhalede Microsoft som Wall Streets mest værdifulde i sidste uge. Det kommer efter sin første tabte uge i de sidste ni.

Fordi Nvidia er blevet så massiv i størrelse, vejer de bevægelser, dens aktie gør, ekstra vægt på S&P 500 og andre indekser. Det var den tungeste vægt på S&P 500 mandag.

RXO steg med 19,7 %, efter at det gik med til at købe Coyote Logistics fragtmæglervirksomhed fra UPS for næsten 1,03 milliarder dollars. RKO sagde, at aftalen vil gøre den til Nordamerikas tredjestørste udbyder af mæglertransport. UPS, der købte Coyote i 2015 for 1,8 milliarder dollar, steg 2,1 pct.

Under Armour svingede fra et tidligt tab til en gevinst på 1,4% i sin første handel efter at have sagt, at det gik med til at betale $434 millioner for at afvikle gebyrer rejst af aktionærer i forbindelse med dets regnskabs- og salgspraksis. Sko- og sportstøjsfirmaet nægtede enhver fejl i forliget, men det blev også enige om at adskille rollerne som formand og administrerende direktør i mindst tre år.

På obligationsmarkedet holdt statsrenterne sig relativt stabile. Renten på det 10-årige statsobligation faldt til 4,25 % fra 4,26 % sent fredag.

Den har for det meste været faldende siden den toppede 4,70 % i slutningen af april, hvilket har lempet presset på aktiemarkedet. Renterne er faldet i håb om, at inflationen aftager nok til at overbevise Federal Reserve om at sænke sin primære rente senere i år.

Fed har holdt federal funds-renten på det højeste niveau i mere end 20 år i håb om at slibe økonomien lige nok til at få inflationen under kontrol.

Fed-embedsmænd kan undervurdere, hvor meget den amerikanske økonomi er ved at bremse, ifølge økonomer ved UBS ledet af Abigail Watt. De ser væksten aftage til under en 2% årlig rate i første halvår af 2024, et fald fra 3,1% vækst i fjerde kvartal af 2023 fra et år tidligere.

UBS-økonomerne siger, at amerikanske husholdninger i de nederste 40% af landet til indkomst nu brænder igennem deres opsparinger efter fuldt ud at have opbrugt de puder, de byggede under og umiddelbart efter pandemien. Det kan yderligere bremse detailsalget, som har været op og ned, da virksomheder fremhæver, hvordan kunder med lavere indkomst ofte kæmper for at følge med.

Wall Street håber på en afmatning i økonomien, som vil tage et opadgående pres fra inflationen og presse Federal Reserve til at sænke renten. Goldman Sachs-økonomen David Mericle sagde, at en rentenedsættelse kunne ske allerede i september, hvis inflationsrapporter som den, der kommer på fredag, viser sig som forventet.

Fed skal bare sørge for at sænke renten på det rigtige tidspunkt. Hvis det venter for længe, kan økonomiens afmatning løbe ind i en recession. Hvis det er for tidligt, kan inflationen accelerere igen.

På aktiemarkederne i udlandet steg indekserne over store dele af Europa efter hovedsageligt at være faldet i Asien.

Source: https://buystocks.co.uk/news/most-of-wall-street-rallies-even-as-nvidia-drags/