Home » News » De fleste asiatiske markeder steg foran Fed, men Tokyo ramt af stærke yen.

De fleste asiatiske markeder steg foran Fed, men Tokyo ramt af stærke yen.

17 September 2024 Putem News Team

De fleste asiatiske markeder steg tirsdag, men Tokyo sank mere end én procent, da eksportører blev ramt af en stærkere yen, hvor handlende forberedte sig på en amerikansk rentenedsættelse og et centralt japansk centralbankmøde.

Væddemål på, at Federal Reserve reducerer låneomkostningerne med så meget som et halvt procentpoint, er steget de seneste dage, hvor observatører antyder, at embedsmænd vil fremskynde en forventet række af reduktioner.

Det har tynget dollaren, som faldt under 140 yen mandag for første gang siden sommeren 2023 og også svækket over for sine andre store peers.

En række data i de seneste par måneder har indikeret, at den amerikanske inflation er ved at falde tilbage til Feds mål på to procent, mens arbejdsmarkedet er ved at bremse, hvilket giver beslutningstagere plads til at løsne pengepolitikken.

Bankchef Jerome Powell har allerede foreslået embedsmænd vil begynde at skære, men debatten har fokuseret på, om de vil gå efter 25 basispoint eller 50, med en vis advarsel om, at den større mulighed kunne signalere, at der er en vis bekymring for økonomien.

På hinanden følgende store misser om jobskabelse i juli og august skabte frygt for en recession, selvom politikere har søgt at dæmpe den snak.

En uafhængig analytiker Stephen Innes sagde: “Arbejdsmarkedet og inflationsdata har ikke ligefrem skreget efter en massiv nedskæring, men det har ikke stoppet markedet i at placere sine væddemål.

“Med en nedskæring på 50 basispoint, der ligner en sikker ting, kan skuffelse være i horisonten, hvis Fed trækker sig tilbage med blot 25 basispoint.

“Det første snit er dog kun forretten – hovedretten kommer med Jay Powells pressekonference og Fed’s punktplot, som sandsynligvis vil sætte tempoet for resten af året,” tilføjede han med henvisning til bankens vejledning vedr. satser.

Den styrkende yen – som er op omkring 13 procent fra det lave hit i fire årtier i juli – ramte Nikkei 225 i Tokyo, da eksportører blev solgt fra.

Indekset faldt mere end to procent ved pausen, da handlende vendte tilbage fra en lang weekend.

Optimismen for en stor nedskæring fra Fed boostede dog de fleste andre asiatiske markeder, med Hong Kong, Sydney, Singapore, Manila og Jakarta alle sammen.

Shanghai, Seoul og Taipei var lukket på grund af helligdage.

Da Fed anses for at være sikker på at sænke renten onsdag for første gang siden 2020, venter investorer spændt på Bank of Japans politiske beslutning på fredag, efter at den hævede to gange i år, hvilket var de første stigninger i 17 år.

Embedsmænd i Tokyo forventes at stå tilbage, men et overraskende træk i juli udløste uro på de globale markeder og førte til den massive afvikling af såkaldte yen-carry-handler, hvor investorer bruger den billige valuta til at købe højtforrentede aktiver såsom aktier.

Analytikere hos Asymmetric Advisors sagde, at de “tror ikke, at BoJ vil hæve renterne igen på meget kort sigt i betragtning af den svækkede oversøiske efterspørgsel og den seneste yens styrke, hvilket har lettet et vist pres på Japans centralbank for at handle”.

De tilføjede dog, at “vi ser mere plads til yens appreciering, da presset nu stiger på den amerikanske centralbank for at lempe sin pengepolitik mere aggressivt for at støtte den amerikanske økonomi”.

Source: https://buystocks.co.uk/news/most-asian-markets-up-ahead-of-fed-but-tokyo-hit-by-strong-yen/