Home » News » De fleste asiatiske aktiemarkeder falder, oliefremskridt på risici i Mellemøsten.

De fleste asiatiske aktiemarkeder falder, oliefremskridt på risici i Mellemøsten.

News Team

De fleste asiatiske aktiemarkeder sank onsdag og indhentede salget på Wall Street, efter Irans ballistiske missilangreb på Israel fremkaldte frygt for en bredere regional konflikt. Samtidig øgede råolie risikoen for forsyningsafbrydelser.

Investorer strømmede til sikrere aktiver, hvilket holdt de amerikanske statsrenter nede i Asien, mens guld handlede ikke langt fra et rekordhøjt niveau.

Den sikre havn-dollar handlede tæt på den stærkeste i tre uger over for euroen. Makroøkonomi styrkede også dollaren, med et modstandsdygtigt amerikansk arbejdsmarked, der argumenterede for en mindre rentenedsættelse fra Federal Reserve i november, og inflationstendenser i euroområdet understøtter en lempelse af den europæiske centralbank i denne måned.

Japans Nikkei faldt 2% fra 0444 GMT, mens Sydkoreas KOSPI faldt 0,6%.

Hongkongs Hang Seng steg dog med 6 %, da Beijings stimulus-fremstød fortsatte med at styrke stemningen.

Det var med til at løfte MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier med 0,6 %, på trods af en stort set skrøbelig investorstemning.

Det kinesiske fastlands markeder var lukket på grund af den ugelange ferie i Golden Week. Handelen i Taiwan blev suspenderet på grund af en tyfon.

US S&P 500 aktieindeksfutures svækkedes 0,15 %, efter at kontantindekset mistede 0,9 % natten over.

Men paneuropæiske STOXX 50-futures steg 0,4 %.

“I kæden af potentielle markedsvolatilitetschok vil geopolitik typisk overtrumfe økonomi, virksomhedernes indtjening eller en reaktion fra centralbanken – i høj grad fordi de fleste markedsaktører er dårlige til at prissætte risiko omkring disse begivenheder,” siger Chris Weston, forskningschef hos Pepperstone.

“Selvom disse begivenheder typisk forenes på en markedspositiv måde, er halerisikoen, den kan kaste op, betydelig,” sagde Weston. “Situationen forbliver flydende, og den mindste beroligende eller øget aggression i retorikken fra Israel eller Iran kan resultere i en betydelig indvirkning på stemningen på markederne.”

Iran sagde tidligt onsdag, at dets missilangreb på Israel var afsluttet uden yderligere provokation, selvom Israel og USA lovede gengældelse.

Futures på Brent-olie steg med 1,5 % til $74,66 per tønde, hvilket forlængede fremgangen på 2,5 % fra tirsdag. US WTI futures steg 1,7 % til $71 per tønde efter tirsdagens 2,4 % rally.

“Spekulationer om et israelsk angreb på iranske oliefelter virker usandsynlige, da et sådant skridt sandsynligvis vil drive oliepriserne mod 80 dollars, hvilket mishager Israels allierede, som gør fremskridt mod inflation,” sagde Tony Sycamore, analytiker hos IG.

“I stedet er strategiske israelske angreb på kritiske våbenfabrikker og militære mål mere sandsynlige,” sagde han.

I en sådan situation “er der håb om en tilbagevenden til den mere indeholdte skyggekonflikt, der har varet ved mellem Israel og Irans regionale fuldmægtige” i det meste af det sidste år, sagde Sycamore.

Guld faldt med 0,3 % til $2.654,27 per ounce efter et hop på mere end 1% i den foregående session, hvilket bragte det tæt på sidste måneds rekordhøje på $2.685,42.

Benchmark 10-årige statsrenter tikkede ned omkring 1 basispoint (bp) til 3,7353 %.

Dollarindekset, som følger den amerikanske valuta versus euroen og fem andre store rivaler, lå stabilt på 101,27 efter at have presset så højt som 101,39 tirsdag for første gang siden 19. september.

Europas delte valuta var lidt ændret til $1,1061 efter et fald på 0,6% i den forrige session, da den faldt til $1,1046 for første gang siden 12. september.

Euroområdets data i tirsdags viste, at inflationen faldt under ECB’s 2 %-mål i sidste måned, hvilket styrkede satsningen på en kvartpoints rentenedsættelse den 17. oktober.

I mellemtiden viste amerikanske tal natten over en solid økonomi, en dag efter at Fed-formand Jerome Powell pressede tilbage mod sandsynligheden for endnu en rentenedsættelse på 50 basispoint, når den amerikanske centralbank mødes næste måned.

Jobåbninger steg uventet i august efter to træk månedlige fald, men ansættelsen var blød og i overensstemmelse med et aftagende arbejdsmarked.

Private løndata udsendes senere på onsdag, forud for potentielt afgørende månedlige lønninger uden for landbruget på fredag.

En lammende amerikansk havnestrejke, der kan koste økonomien 5 milliarder dollars hver dag, vil også være investorernes bevidsthed, med håb om en hurtig afslutning, der er brudt ud af mangel på aktive forhandlinger natten over.

Source: https://buystocks.co.uk/news/most-asia-stock-markets-slide-oil-advances-on-middle-east-risks/