De europæiske markeder går mod en negativ åbning, efter at Frankrigs regering tabte en tillidsafstemning.
Europæiske aktier står til at åbne i negativt territorium torsdag, med franske markeder i fokus, efter premierminister Michel Barniers regering blev væltet i en mistillidsvotum onsdag.
Et flertal af lovgivere fra både den venstreorienterede New Popular Front-alliance og det yderste højre National Rally støttede et mistillidsforslag i landets underhus i går aftes.
Forslag var blevet fremsat af både venstre- og højrefløjsblokken mandag, efter at Barnier, der kun har siddet på magten i tre måneder, brugte særlige forfatningsmæssige beføjelser til at tvinge et lovforslag om socialsikringsbudget gennem parlamentet uden afstemning. Bevægelsen gjorde oppositionspartierne vrede, og i aftes afsatte deputerede til venstre og højre regeringen.
Barnier forventes at træde tilbage torsdag, men han kan forblive ansvarlig for en midlertidig regering, mens præsident Emmanuel Macron leder efter en afløser.
Andetsteds i løbet af natten handlede Asien-Stillehavsmarkederne blandet, efter at Wall Street-aktiebenchmarks nåede rekordhøje i går. Amerikanske aktiefutures var stort set uændrede onsdag aften.
Der er ingen større indtjening eller dataudgivelser i Europa på torsdag.
Frankrig står over for uro på obligationsmarkedet, men det er ikke Grækenland i 2010, siger økonom
Frankrig står over for en uholdbar gældsbane og højere obligationsrenter, men dets situation er ikke den samme som den græske statsgældskrise i 2010, ifølge George Lagarias, cheføkonom hos Forvis Mazars.
“Frankrig er ikke insolvent, til at begynde med, A og B, store lande, G7-lande, de får ikke gældskriser i det 21. århundrede. Dette er de mindre landes ansvarsområde. Grækenland var insolvent langt før noget af det skete. ,” sagde Lagarias til CNBC’s “Squawk Box Europe.”
Frankrig har stået over for måneder med politisk ustabilitet siden det hurtige sommervalg, og dets mindretalsregering blev afsat ved en mistillidsafstemning onsdag.
De franske låneomkostninger er steget til det højeste niveau i 12 år i forhold til Tysklands bekymringer om, at det ikke vil være i stand til at vedtage et budget for at reducere sit underskud, mens dets obligationsrenter for første gang nogensinde er faldet på niveau med Grækenlands. Det blev set af analytikere som en symbolsk milepæl i betragtning af Frankrigs stærkere fundamentale forhold og Grækenlands turbulente markedshistorie, hvor obligationerne blev nedgraderet til junkstatus i 2010 og efterfølgende redningspakker.
“Frankrig gennemgår noget, det er politisk tumult… Der kan være nogle rystelser på obligationsmarkederne, fordi obligationsmarkederne er virkelig kede af inflation og tariffer. Så noget af det kan sive ind i obligationsmarkederne fremadrettet, noget af det usikkerhed Men Frankrig er ikke Grækenland,” sagde Lagarias.
“Vi må erkende, at det ikke er krisen i euroområdet, [countries] kan låne sig ud af problemer, bare ikke i det tempo, som de er vant til. Vi har en gældsacceleration, og det sker overalt i verden lige nu er USA den primære synder.”