Home » News » De europæiske aktier stiger med fransk stemme i horisonten.

De europæiske aktier stiger med fransk stemme i horisonten.

24 June 2024 Putem News Team

De europæiske aktiemarkeder forsøgte at vende tilbage mandag trods nervøsitet over den første runde af franske valg, der fandt sted denne weekend.

“De europæiske markeder er i bedring, med udbredte gevinster ved at tage form,” sagde Shore Markets-analytiker Joshua Mahony.

“På trods af igangværende bekymringer omkring weekendens franske parlamentsvalg, er franske aktier på vej op, da investorer køber den dyk, der fik CAC til at miste næsten 10 procent på en måned,” sagde han med henvisning til Paris benchmark-aktieindeks CAC 40.

Præsident Emmanuel Macron kastede markederne i uro ved at udskrive et øjeblikkeligt valg, efter at hans midterparti blev udsat for det yderste højre National Rally (RN) ved en EU-afstemning for to uger siden.

Meningsmålinger viste, at RN fik 35-36 procent af stemmeintentionerne til søndagens første runde, foran en venstrefløjsalliance på 27-29,5 procent og Macrons centrister på tredjepladsen med 19,5-22 procent. Anden runde afholdes den 7. juli.

“Den positive tone, som de europæiske markeder tager, kan stadig komme på tale, efterhånden som vi kommer tættere på dette potentielle seismiske skift i fransk politik,” advarede Mahony.

I mellemtiden tilsidesatte investorer en nøgleundersøgelse, der viser, at den tyske erhvervsstemning uventet faldt i juni, hvilket hælder koldt vand over håbet om, at Europas største økonomi er på vej mod et stærkt opsving.

Ifo Instituttets tillidsbarometer, baseret på en undersøgelse blandt omkring 9.000 virksomheder, faldt til 88,6 point fra 89,3 i maj. Det var lavere end en prognose på 89,8 point fra analytikere undersøgt af finansdatafirmaet FactSet.

“Dagens resultater tilføjer til den voksende strøm af indikatorer, der sender blandede signaler om, hvor eurozonens største økonomi er på vej hen,” siger Oxford Economics-analytiker Mateusz Urban.

“Samlet set tror vi, at den tyske økonomi vil kæmpe for at vokse på kort sigt.”

Andetsteds var asiatiske aktier blandet mandag efter sidste uges dårlige løb, da investorerne ser frem til offentliggørelsen af nøgletal for amerikanske inflation, mens øjnene også er rettet mod Japan, da yenen ligger omkring tre årtiers laveste.

En prognose, der toppede den amerikanske servicesektor, gav yderligere bevis på, at verdens topøkonomi forblev ved godt helbred og slog et slag mod håbet om rentenedsættelser.

En stigning i tech-sektoren har været med til at skubbe markederne til rekordhøje eller flerårige højder, men bekymring for, at opkøbene er gået for vidt, er sat ind, og overskudstagning har tynget aktierne i de seneste uger.

Wall Street endte stort set lavere fredag, med en bedre end ventet læsning på den amerikanske servicesektor, som er på et mere end to-årigt højdepunkt, hvilket tynger stemningen.

Den næste store indikator kommer i slutningen af denne uge med indekset for personlige forbrugsudgifter (PCE) – Federal Reserves foretrukne inflationsmåler – som kan spille en nøglerolle i bankens planer for pengepolitik.

Investorer følger også udviklingen i Japan, mens yenen kæmper mod dollaren, hvilket får landets øverste valutaembedsmand til at advare om, at myndighederne var klar til at træde til for at yde støtte.

Source: https://buystocks.co.uk/news/europe-stocks-rise-with-french-vote-on-horizon/