Home » News » De europæiske aktier stiger, efter at BofE indikerer, at det er på vej tættere på rentenedsættelsen.

De europæiske aktier stiger, efter at BofE indikerer, at det er på vej tættere på rentenedsættelsen.

10 May 2024 Putem News Team

Europæiske aktier blev løftet, da Bank of England antydede, at den nærmer sig en beslutning om at sænke renten.

De europæiske aktiemarkeder havde et forår i deres skridt torsdag, efter at den britiske centralbank indikerede, at den var på vej tættere på en potentiel rentenedsættelse. Londons FTSE 100 nåede en ny rekordhøjde, efter at Bank of England meddelte, at den ville fastholde renten på 5,25 % i endnu en måned.

Indekset sluttede dagen med 27,03 point op, eller 0,33 %, til 8.381,35, med minedrift og boligaktier førende. Bankens politiske beslutningstagere indgydte en frisk bølge af optimisme ved at sige, at “ting bevæger sig i den rigtige retning”, hvor inflationen forventes at nå målet på 2 % mellem april og juni.

Banken hævede også en smule sin prognose for den økonomiske vækst i Storbritannien og foreslog, at inflationen kunne dykke under målet i de kommende år. “Bank of Englands seneste pengepolitiske rapport gav et tiltrængt positivt løft til Storbritanniens økonomiske udsigter,” sagde Kathleen Brooks, forskningsdirektør hos XTB.

“Væksten blev revideret højere, mens inflationen blev revideret lavere. Selvom Bank of England ikke bekræftede, at der ville komme en rentenedsættelse i juni, lød guvernøren Andrew Bailey mere komfortabel med udsigten til rentenedsættelser i den nærmeste fremtid.”

“Det er også værd at bemærke, at Bailey ikke udelukkede en rentenedsættelse i næste måned, men sagde i stedet, at det vil afhænge af de økonomiske data.”

Danni Hewson, AJ Bells finansielle analyseekspert, sagde: “Investorerne havde trampet vand forud for torsdagens beslutning om pengepolitiske udvalg, men så snart afstemningen blev annonceret steg FTSE 100 til et nyt niveau inden for dagen. Og det var et smorgasbord af sektorer, der mærker den varme balsam fra den medvind.”

De europæiske aktiemarkeder havde også en robust session i torsdags, hvor Tysklands Dax steg 1,02 % ved lukningen, og Frankrigs Cac 40 sluttede dagen med 0,69 %. Stateside oplevede S&P 500 en beskeden stigning på omkring 0,25 %, mens Dow Jones Industrial Average tikkede op med 0,4 %, da de europæiske markeder sluttede op.

Det britiske pund fik oprindeligt et slag over for den amerikanske dollar efter bankens renteudmelding, men det vendte tilbage om eftermiddagen og viste en lille stigning på 0,1 % til 1,251 dollar. Over for euroen faldt pundet omkring 0,1 % og handlede til 1,161.

I forbindelse med virksomhedsnyheder afslørede ITV, at sidste års strejke fra amerikanske forfattere og skuespillere havde påvirket produktionsafdelingens omsætning negativt. Imidlertid har tv-selskabet oplevet en stigning i annonceindtægterne for nylig og forventer et løft fra det kommende EM i fodbold. Ved udgangen af handelsdagen steg ITV’s aktier med 3%.

BAE Systems’ aktie rykkede også op, efter at forsvarets sværvægter rapporterede en “stærk” operationel præstation og bekræftede, at den var på vej til at nå sine årlige mål. Virksomheden fremhævede betydelige forsvarsudgifter på tværs af dets forskellige sektorer og nøglemarkeder, med dets aktier, der lukkede 0,8 % højere.

De største stiger på FTSE 100 var Anglo American, op 82p til 2.736p, JD Sports, op 3,4p til 120,2p, Ocado, op 7,9p til 353,8p, Rightmove, op 12p til 572,8p, og RS Group, op 14. p til 822,5p. De største fald på FTSE 100 var 3i Group, et fald på 154p til 2.820p, HSBC, et fald på 29.9p til 690.9p, Melrose Industries, et fald på 9.8p til 595.6p, Pearson, et fald på 15p til 1.000p, og Intercontinental Hotels. 96p til 7.792p.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-up-after-bofe-indicates-its-inching-closer-to-interest-rate-cut/