Home » News » De asiatiske markeder vendte tilbage efter frasalg, men amerikanske data holder handlende på vagt.

De asiatiske markeder vendte tilbage efter frasalg, men amerikanske data holder handlende på vagt.

5 September 2024 Putem News Team

De asiatiske markeder steg torsdag efter uroen fra den foregående dag, da handlende vurderer udsigterne for amerikanske rentenedsættelser, efter at endnu et sæt data under pari satte ekstra fokus på den kommende jobrapport.

Aktier i onsdags udholdt den mest tumultariske dag siden begyndelsen af august efter en svag læsning af amerikanske fabriksaktivitet kombineret med et kollaps i tech-virksomheder, hvilket forårsagede en rutsjetur over hele linjen.

Mens noget af salget blev sat ned til profittagning, genoplivede nyheder om, at fremstillingssektoren faldt for en femte måned i træk, bekymringerne om, at verdens bedste økonomi kunne tippe ind i recession.

En stor glip af arbejdskraftskabelse i juli var en af katalysatorerne for sidste måneds blodbad.

Tallene i onsdags viste, at jobåbninger faldt til det laveste niveau siden starten af 2021, hvilket vækker følelsen af, at økonomien og arbejdsmarkedet ikke er så stærk som antaget.

Da Fed i vid udstrækning forventes at sænke renten på mødet i næste måned, sagde iagttagere, at de seneste tal gør et stærkt argument for en reduktion på 50 basispoint i modsætning til de 25 point, der stort set forventes.

“I betragtning af, at september historisk set hævder titlen som den værste måned for aktieafkast – med august en tæt på andenpladsen – kunne denne sæsonbetingede svimmelhed bare parre sig med kurset,” sagde analytiker Stephen Innes.

“Og alligevel er der altid den dvælende bekymring for, at den skarpe tilbagetrækning fra næsten rekordhøje højder kan signalere noget dybere. Indtast denne uges kritiske amerikanske beskæftigelsesrapport, kombineret med (onsdags jobåbninger) data, som kastede endnu en skruenøgle ind i blandingen.”

Han påpegede, at rapporten om jobåbninger også viste en nedadgående revision for juni, “der tilføjede et voksende bevis på, at det amerikanske arbejdsmarked endelig er ved at afkøles.”

“Selvom det er positivt i forhold til at lette lønpresset og holde inflationen i skak, rejser det også spørgsmål om økonomiens underliggende styrke.”

Mens Wall Street kæmpede for en anden dag – kun Dow endte i positivt territorium – opnåede Asien for det meste fremgang, selvom mange markeder drev ind og ud gennem morgenen.

Tokyo dykkede, da eksportørerne blev vejet af en styrkende yen, men Hong Kong, Shanghai, Sydney, Seoul, Singapore, Taipei, Wellington og Manila steg alle.

Alligevel advarede Kelvin Wong hos OANDA: “Den hårde landende playbook-fortælling er tilbage på forreste linje, da markedsdeltagerne er ‘angste’ for, at den amerikanske centralbank har været forsinket med at indføre rentenedsættelsescyklussen i USA.

“Til gengæld var højere beta (mega-cap-teknologi og halvlederaktier) de dårligste resultater, da disse grupper af aktier har været førende på det amerikanske aktiemarked siden starten af 2024.”

Forhandlere holder øje med udviklingen i Kina, efter en rapport sagde, at embedsmænd overvejede at sænke renten på mere end 5 billioner dollars af realkreditlån i et forsøg på at støtte boligejere og lette presset på banksystemet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-rebound-from-sell-off-but-us-data-keps-traders-wary/