Home » News » De asiatiske markeder stiger højere, efter at Wall Street har taget et pusterum.

De asiatiske markeder stiger højere, efter at Wall Street har taget et pusterum.

News Team

Aktierne steg torsdag i Asien, efter at amerikanske aktier steg tilbage fra deres rekorder.

Japans Nikkei 225-indeks steg med mere end 2 %, og amerikanske futures- og oliepriser steg også.

Mødet i Asien fulgte efter en meddelelse om, at den kinesiske regering planlægger at give kontante uddelinger eller rabatkuponer til de fattige forud for næste uges nationaldag. Mens subsidier til almindelige mennesker er usædvanlige, markerer det regerende kommunistparti nogle gange særlige lejligheder med betalinger til familier i vanskeligheder.

Størrelsen af betalingerne blev ikke oplyst. Men de kan hjælpe med at løse et svagt punkt for økonomien – vaklende forbrugerforbrug.

En meddelelse på WeChat sociale mediekonto fra Ministeriet for Civile Anliggender sagde, at myndighederne ville “udstede en engangsydelse til de ekstremt fattige, forældreløse børn og andre trængende mennesker i anledning af 75-året for grundlæggelsen af Ny Kina.” som markeres den 1. oktober, næste tirsdag.

Hongkongs Hang Seng steg 1,7 % til 19.461,25, og Shanghai Composite-indekset steg 0,6 % til 2.914,19.

Nikkei i Tokyo steg 2,5 % til 38.812,94.

Sydkoreas Kospi steg 2,1 % til 2.649,51, efter halvlederproducenten SK Hynix lancerede produktionen af en ny hukommelseschip til kunstig intelligens. SK Hynix-aktien steg 8,8 pct.

I Australien steg S&P/ASX 200 0,8 % til 8.187,60.

Onsdag faldt S&P 500 0,2 % til 5.722,26, en dag efter at have sat et rekordhøjt niveau for 41. gang i år.

Dow Jones Industrial Average faldt 0,7 % til 41.914,75 efter at have sat rekord dagen før. Nasdaq-kompositen steg med mindre end 0,1 % til 18.082,21.

De statslige renter tikkede højere på obligationsmarkedet efter at være faldet dagen før på en overraskende svag opdatering om tilliden blandt amerikanske forbrugere. Det værste fald i tre år vakte bekymringer om den amerikanske økonomis styrke. Alligevel rejste det også forventningerne til, at Federal Reserve vil levere endnu en dosis større lettelse end normalt gennem en stor rentenedsættelse på sit næste møde.

På Wall Street faldt Stitch Fix 39,5 %, efter at online-modestylingtjenesten sagde, at dens omsætning i indeværende kvartal kunne være 15 % til 17 % svagere end et år tidligere. Dens aktie er faldet til under $3 fra $100 tidligt i pandemien.

KB Home faldt 45,4 % efter at have rapporteret et overskud for det seneste kvartal, der bare var tilbageholdende med analytikernes forventninger. Boligbyggeren sagde dog, at ordrerne steg i august, da renterne på realkreditlån faldt.

Salget af nye boliger over hele landet faldt i august, men ikke så meget, som økonomer frygtede, ifølge en rapport udgivet onsdag.

Den næste dato på kalenderen for et potentielt stort markedstræk er næste uges månedlige opdatering på det amerikanske arbejdsmarked.

Investorer er bekymrede for at bremse ansættelsen, nu hvor inflationen er faldet markant fra sit højeste for to somre siden. Antallet af fyringer er fortsat relativt lavt, men amerikanske arbejdsgivere er mere tøvende med at ansætte.

Fed holdt sin primære rente på et højt niveau i to årtier i mere end et år i håb om at bremse den amerikanske økonomi nok til at kvæle inflationen. I sidste uge svingede det i retning af at beskytte arbejdsmarkedet ved at sænke federal funds-renten med et halvt procentpoint mere end normalt. Kritikere siger, at det kan komme for sent.

Trump Media & Technology Group steg 10,5 % for sin første back-to-back-gevinst i to uger. Aktien havde kæmpet under spekulationer om, hvorvidt tidligere præsident Donald Trump ville sælge nogle af sine aktier i selskabet bag Truth Social-netværket, nu hvor han er fri til at gøre det.

I andre handler tidligt torsdag steg benchmark amerikansk råolie med 6 cent til $69,75 per tønde i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange. Brent-olie, den internationale standard, steg 14 cent til $73,04 pr. tønde.

Den amerikanske dollar steg til 144,83 japanske yen fra 144,76 yen. Euroen handlede til $1,1142, op fra $1,1133.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-surge-higher-after-wall-street-takes-a-breather/