Home » News » De asiatiske markeder stiger efter Feds første rentenedsættelse i over 4 år

De asiatiske markeder stiger efter Feds første rentenedsættelse i over 4 år

19 September 2024 Putem News Team

De asiatiske markeder steg torsdag, efter at Federal Reserve startede sine bestræbelser på at forhindre en recession i USA med en større rentenedsættelse end normalt.

I Tokyo sprang Nikkei 225-indekset 2,5 % til 37.284,43. Hong Kongs Hang Seng steg 1% til 17.840,93.

Shanghai Composite-indekset steg 0,8 % til 2.738,19, mens Taiwans Taiex steg 1 %.

Sydkoreas indeks var en outlier og tabte 0,3 % til 2.566,65.

Bank of Japan og Bank of England holder også pengepolitiske møder i denne uge. Ingen af centralbankerne forventes at bevæge sig på kurserne, selvom sproget i, hvad embedsmændene siger, kunne være en indikator for senere bevægelser og stadig påvirke markederne.

Fordi Feds halve procentpoints rentenedsættelse var så godt telegraferet, og fordi markederne allerede var steget så meget i forventning, var Wall Streets reaktioner på 180 graders drejning af dens styringsrente relativt afdæmpede.

“Markederne reagerede næppe på Feds rentenedsættelse på 50 (basispoint) alt i alt, og vores base case er, at yderligere nedsættelser heller ikke vil flytte nålen for meget,” sagde Thomas Mathews fra Capital Economics i en kommentar.

Det var den første nedsættelse af federal funds-renten i over fire år, og afsluttede et stræk, hvor Fed holdt renterne på et niveau på to årtier for at bremse den amerikanske økonomi nok til at kvæle den værste inflation i generationer.

Onsdag faldt S&P 500 0,3 % og lukkede på 5.618,26. Dow Jones Industrial Average faldt 0,2 % til 41.503,10. Nasdaq-sammensætningen tabte 0,3 % til 17.573,30.

Det betydningsfulde skridt fra Fed hjælper finansmarkederne på to store måder. Det letter bremserne for økonomien, som har været aftagende under vægten af højere rater, og det giver et løft til priserne for alle former for investeringer. Udover aktier var guld- og obligationspriserne allerede steget i de seneste måneder på grund af forventninger om, at rentenedsættelserne var på vej.

Nu hvor inflationen er faldet markant fra sit højdepunkt for to somre siden og ser ud til at være på vej mod 2 %, siger Fed, at den kan vende mere opmærksomhed mod at beskytte det aftagende arbejdsmarked og den samlede økonomi.

“Tiden til at støtte arbejdsmarkedet er, når det er stærkt, og ikke når du begynder at se fyringer,” sagde Fed-formand Jerome Powell. “Det er den situation, vi er i.”

Nogle kritikere siger, at Federal Reserve måske allerede har holdt renten for høj for længe, men Powell sagde “Vi tror ikke, vi er bagud.”

“Vi synes, det er på tide. Men jeg tror, du kan tage dette som et tegn på vores forpligtelse til ikke at komme bagud,” sagde Powell på en pressekonference efter Feds meddelelse.”

“Fokus er nu afgørende flyttet til arbejdsmarkedet, og der er en følelse af, at Fed forsøger at finde en bedre balance mellem job og inflation,” Stephen Innes fra SPI Asset Management

Ligesom aktiekurserne bølgede statsrenterne gentagne gange op og ned umiddelbart efter, at Fed annoncerede sin nedskæring og offentliggjorde sine fremskrivninger.

Den 10-årige statsrente steg til sidst til 3,70 % fra 3,65 % sent tirsdag. Den toårige rente, som mere følger forventningerne til Feds handling, steg op til 3,62 % fra 3,60 % sent tirsdag.

På Wall Street steg Intuitive Machines 38,3 %, efter at NASA tildelte den en kontrakt på op til 4,82 milliarder dollars til kommunikations- og navigationstjenester, som rumfartsorganisationen vil bruge til at etablere en langsigtet tilstedeværelse på månen.

Handelen med Tupperware Brands forblev standset, efter at selskabet ansøgte om kapitel 11-konkursbeskyttelse. Dens aktie er faldet ned til 51 cent, siden en mini-genoplivning tidligt i pandemien sendte dens aktie over $30.

Alt i alt faldt S&P 500 16,32 point til 5.618,26. Dow-indekset faldt 103,08 til 41.503,10, og Nasdaq-kompositen tabte 54,76 til 17.573,30.

I andre handler tabte den amerikanske benchmark-råolie 20 cent til 69,68 $ pr. tønde i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange.

Brent-råolie, den internationale standard, faldt med 22 cent til $73,43 pr. tønde.

Dollaren steg til 143,37 japanske yen fra 142,29 yen. Euroen faldt til $1,1101 fra $1,1120

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-forge-higher-after-feds-first-rate-cut-in-over-4-years/