Home » News » De asiatiske markeder sporer Wall St-rekorder efter amerikanske inflationsdata.

De asiatiske markeder sporer Wall St-rekorder efter amerikanske inflationsdata.

News Team

De asiatiske aktier steg torsdag, efter at amerikanske data viste, at inflationen var aftaget i sidste måned, hvilket gav anledning til spekulationer om, at Federal Reserve vil sænke renten to gange i år.

Nyheden sendte alle tre hovedindekser på Wall Street til rekordhøje niveauer, med selvtillid givet et ekstra løft af tal, der viste detailsalg langt under forventningerne, hvilket tyder på, at forbrugerne tog et skridt tilbage.

Klippet på 3,4 procent i forbrugerpriserne i april var på linje med prognoserne, men faldt fra marts og udjævnede et løb på tre måneder i træk over estimater, der tvang investorerne til at spole i deres håb om rentenedsættelser.

Fed ventes nu at reducere låneomkostningerne to gange inden årets udgang, en stigning i forhold til den tidligere forudsagte – dog meget færre end de seks estimerede i januar.

“Vi ser april-printet som i overensstemmelse med en rejseretning for inflationsdynamikken, der – i sammenhæng med moderation i realøkonomien – kan give et nedskæring i september efterfulgt af et sekund i december,” sagde Evercores Krishna Guha.

For at øge den optimistiske stemning var en rapport, der viste, at detailsalget var fladt i april.

“Markedet kan lide det,” sagde Gary Pzegeo fra CIBC Private Wealth US.

“Nyhederne om kerneinflationen var bedre end forventet. Detailsalget viste også en vis opbremsning fra den tidligere varme forbrugersektor. Samlet set understøtter dette en Fed-rentenedsættelse i efteråret.”

Taylor Nugent fra National Australia Bank tilføjede: “Det er en verden, der er mere på linje med Feds karakterisering af, at inflationen forbliver i toget, selvom det tager lidt længere tid end tidligere håbet.

“Det burde hjælpe med at dæmpe, i det mindste for nu, enhver bekymring, at Feds tillidsrater vil vise sig at være tilstrækkelig restriktive.”

Han tilføjede, at det næste træk “sandsynligvis vil være nede”.

Alligevel var Minneapolis Fed-chef Neel Kashkari ivrig efter at bevæge sig forsigtigt, da han satte spørgsmålstegn ved, hvor stor en indflydelse pengepolitikken havde på inflationen.

“Det er en ukendt – vi ved det ikke med sikkerhed,” sagde han.

“Og det fortæller mig, at vi nok skal sidde her et stykke tid endnu, indtil vi finder ud af, hvor den underliggende inflation er på vej hen, før vi hopper til nogen konklusioner.”

Hans bemærkninger kom en dag efter, at Fed-chef Jerome Powell sagde, at kampen mod priserne viste sig at være hårdere end forventet, og at priserne kunne forblive forhøjede i nogen tid.

Investorer tog dog de seneste data som en grund til at fortsætte med et markedsrally, som onsdag så Dow, S&P 500 og Nasdaq endte på alle tiders højder i New York.

Asien forlængede fremskridtene, hvor Hongkong vendte tilbage fra en midtuge-pause på en stærk tone, mens Shanghai, Sydney, Singapore, Seoul, Wellington, Taipei, Manila, Mumbai, Bangkok og Jakarta også var godt i det grønne.

Tokyo gik frem, selv efter data viste, at Japans økonomi krympede mere end forventet i årets første tre måneder.

London, Paris og Frankfurt faldt alle en dag efter, at forventningerne om nedskæringer fra Bank of England og Den Europæiske Centralbank hjalp alle tre til deres rekorder.

Dollaren holdt tab i forhold til sine vigtigste peers, da udsigten til lavere kurser gjorde dollaren mindre attraktiv for udenlandske investorer, mens den billigere dollar også skubbede guldet tilbage mod $2.400 for første gang siden sidste måned.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-track-wall-st-records-after-us-inflation-data/