Home » News » De asiatiske markeder øger væksten, efterhånden som fokus vender mod amerikansk inflation.

De asiatiske markeder øger væksten, efterhånden som fokus vender mod amerikansk inflation.

23 September 2024 Putem News Team

De fleste asiatiske markeder steg mandag, der bygger på sidste uges rally efter Federal Reserves bumperrentesænkning, med fokus nu på udgivelsen af bankens foretrukne inflationsmåler senere på ugen.

Traders hilste den første reduktion i låneomkostninger siden 2020 velkommen ved at presse Dow og S&P 500 til rekordhøje niveauer, da de overvejede en blød landing for verdens topøkonomi.

Mens Fed forventes at blive ved med at lempe pengepolitikken, tog amerikanske investorer et pusterum fredag – selvom Dow-indekset steg til endnu et rekordhøjt niveau – med iagttagere, der sagde, at der var ventet et tilbageslag efter den seneste optakt.

Alligevel børstede asiatiske forhandlere den lunken præstation i New York i fredags, selv efter endnu en runde af data viste, at den kinesiske økonomi forblev svag.

Ungdomsarbejdsløsheden i Kina ramte 18,8 procent i august, det højeste niveau i år, da ledere kæmper for at kickstarte væksten og står over for krav om mere stimulans – især for den urolige ejendomssektor.

Rapporten kom efter nyheder tidligere på måneden pegede på en afmatning i detailsalget og væksten i industriproduktionen for august.

“Når ejendomsmarkedet kæmper, og arbejdsløsheden stiger, er husholdningerne forsigtige med deres udgifter,” siger Moody’s Analytics.

“Statens foranstaltninger til at stimulere den indenlandske efterspørgsel har endnu ikke tilskyndet husholdningerne til at bruge.”

I den tidlige handel steg Hongkong, Shanghai, Seoul, Singapore, Taipei og Manila, selvom Sydney, Jakarta og Wellington faldt.

Tokyo var lukket på grund af en ferie.

Øjnene er nu rettet mod udgivelsen i denne uge af indekset for personlige forbrugsudgifter, Feds foretrukne inflationsmål, som kan vejlede politikernes beslutningstagning om det næste rentetræk.

Fed-chef “Jerome Powell signalerede en foreløbig sejr i kampen mod inflation og bemærkede, at risikoen for, at inflationen eskalerer yderligere er ‘mindsket'”, skrev IG-analytiker Tony Sycamore.

“Pengepolitikkens fokus er nu tydeligt skiftet i retning af at støtte arbejdsmarkedet for at sikre en jævn økonomisk landing, hvilket fremgår af den betydelige nedskæring på 50 basispunkter.”

Oliepriserne steg på grund af bekymringer om en eskalering af konflikten i Mellemøsten, efter at Libanon-baserede Hizbollah affyrede snesevis af raketter mod Israel, hvor begge sider truede med at øge fjendtlighederne.

Yenen kæmpede for at vende tilbage mod dollaren efter at være faldet fredag som reaktion på Bank of Japans beslutning om ikke at hæve renten for tredje gang i år og antydede, at den ikke havde travlt med at stramme politikken yderligere.

Og guld var rekordhøje over $2.600 efter Fed-rentenedsættelsen, hvilket gør det ædle metaller mere attraktivt for handlende og på geopolitiske grunde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-extend-gains-as-focus-turns-to-us-inflation/