Home » News » De asiatiske markeder følger Wall Street højere på positive nyheder fra Kina, USA.

De asiatiske markeder følger Wall Street højere på positive nyheder fra Kina, USA.

News Team

Aktier i Asien steg i fredags, ledet af stigninger i Hongkong og andre kinesiske markeder drevet af Kinas tiltag for at skrue op for sin økonomi.

Japans Nikkei 225-indeks steg mere end 1 %, da det regerende Liberal Democratic Party gennemførte et ledervalg, der vil afgøre, hvem der er Japans næste premierminister. Ændringen i ledelse forventes ikke at føre til nogen større politiske skift i betragtning af lighederne mellem de førende kandidater.

Kinas centralbank skar i fredags sit reservekrav til banker ned som en del af de foranstaltninger, der blev annonceret i denne uge for at hjælpe ejendomsbranchen og støtte finansmarkederne.

Hang Seng i Hong Kong steg 3,7 % til 20.659,03, og Shanghai Composite-indekset steg 2,1 % til 3.065,29.

I mellemtiden stødte Shanghai Stock Exchange på fejl, der hindrede ordrebehandling og forårsagede forsinkelser efter markedets åbning fredag. Dette førte til en stigning på 6,4 % i Shenzhen-indekset, da lokale medier rapporterede, at investorer strømmede til det mindre marked under forsinkelsen.

Handelen vendte tilbage til normal ved middagstid, og Shanghai-børsen sagde senere i en erklæring, at den stadig undersøgte årsagerne.

Som det seneste tegn på utilpashed, der hindrer væksten i verdens næststørste økonomi, rapporterede regeringen, at industrifortjenesten faldt næsten 18 % år-til-år i august.

Aktierne i Hongkongs ejendomsgigant New World Development steg med 21,5 % fredag handel, efter at Adrian Cheng, tredje generations afkom ved roret i konglomeratet, var blevet udskiftet. Firmaet rapporterede et årligt tab på over 2,4 milliarder dollars i en overskudsadvarsel i sidste måned, det første tab i næsten 20 år.

I Japan steg Nikkei 225-indekset 1,4 % højere til 39.451,25, efter at Tokyos forbrugerinflation, der betragtes som en førende indikator for landsdækkende tendenser, faldt til 2,2 % år-til-år i september, i overensstemmelse med markedskonsensus.

Andre steder i Asien steg Australiens S&P/ASX 200 næsten 0,1 % til 8.208,70. Sydkoreas Kospi faldt 0,2 % til 2.666,01.

Torsdag tilføjede S&P 500 0,4 % til 5.745,37, hvilket satte et rekordhøjt niveau for tredje gang i denne uge og 42. gang i år. Dow Jones Industrial Average steg 0,6 % til 42.175,11, mens Nasdaq-indekset steg 0,6 % til 18.190,29.

Micron Technology førte an med et hop på 14,7 %, efter at producenten af computerhukommelses- og lagerprodukter leverede et stærkere overskud for det seneste kvartal, end analytikere forventede. Det nød godt af salg relateret til kunstig intelligens-teknologi, hvor et boom har hjulpet nogle aktier til forbløffende højder.

Jabil steg 11,7%, efter at elektronikproducenten ligeledes rapporterede stærkere overskud og omsætning end forventet. Det annoncerede også en plan om at pløje kontanter til sine aktionærer ved at tilbagekøbe op til $1 milliard af dets aktier.

Det største fald i S&P 500-hittet Super Micro Computer, som gav nogle af sine enorme gevinster tilbage efter mere end tredobling sidste år midt i AI-vanviddet. Dens aktie faldt 12,2% efter en rapport fra The Wall Street Journal, der siger, at det amerikanske justitsministerium undersøger sælgeren af servere og lagersystemer. Virksomheden afviste at kommentere.

En runde af rapporter torsdag antydede, at verdens største økonomi muligvis klarer sig bedre end forventet.

Færre amerikanske arbejdere ansøgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge i det seneste signal om, at fyringerne forbliver relativt lave i hele økonomien. En separat rapport sagde, at den samlede amerikanske økonomi voksede med 3% årligt i løbet af foråret, som tidligere anslået. Det er en solid kurs.

Håbet på Wall Street er en form for finansiel nirvana, hvor den amerikanske økonomis vækst holder sig stabil og holder virksomhedernes overskud brummende, mens Federal Reserve fortsætter med at sænke renten.

I sidste uge lavede Fed en drastisk drejning i, hvordan renten fastsættes. Det skærer dem nu for at gøre tingene lettere for den amerikanske økonomi efter at have holdt renterne høje i årevis i håb om at slukke for høj inflation. Lavere priser gør det ikke kun billigere at låne penge til at købe et hus, en bil eller ting på kreditkort, men de kan også øge priserne for alle slags investeringer.

I andre handler tidligt fredag tabte benchmark amerikansk råolie 15 cent til $67,52 pr. tønde. Brent-råolie, den internationale standard, gav op med 19 cent til 70,90 $ pr. tønde.

Den amerikanske dollar steg til 145,24 japanske yen fra 144,80 yen. Euroen handlede til $1,1170, et fald fra $1,1176.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-markets-follow-wall-street-higher-on-upbeat-news-from-china-us/