Home » News » Chipmakers-aktier falder efter rapport om nye amerikanske chipforbud til Kina

Chipmakers-aktier falder efter rapport om nye amerikanske chipforbud til Kina

28 June 2023 Putem News Team

Aktierne i det førende chipdesignfirma Nvidia og chipproducenten Advanced Micro Devices er faldet efter en rapport om, at USA kan pålægge Kina hårdere chip-kantsten.

Wall Street Journal rapporterede tirsdag, at Biden-administrationen overvejer nye restriktioner for eksport af kunstig intelligens-chips til Kina, med henvisning til kilder.

Nyheden fik Nvidias aktier til at falde mere end 2%, mens Advanced Micro Devices (AMD) faldt omkring 1,5% i forlænget handel.

Handelsafdelingen vil stoppe forsendelser af chips lavet af Nvidia og andre chipvirksomheder til kunder i Kina allerede i juli, hedder det i rapporten.

Nvidia, Micron og AMD er blandt de amerikanske chipproducenter fanget i krydsilden mellem Kina og Biden-administrationen.

I september havde Nvidia sagt, at amerikanske embedsmænd bad virksomheden om at stoppe eksporten af to top computerchips til kunstig intelligens-arbejde til Kina.

Måneder senere sagde Jensen Huang-ledede Nvidia, at det vil tilbyde en ny avanceret chip kaldet A800 i Kina for at opfylde eksportkontrolreglerne. Virksomheden justerede også sin flagskib H100-chip tidligt på året for at overholde reglerne.

Men de nye grænser, der bliver overvejet af afdelingen, vil forbyde salg af selv A800-chips uden en særlig amerikansk eksportlicens, tilføjede rapporten.

Handelsministeriet reagerede ikke umiddelbart på en anmodning fra Reuters om kommentar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chipmakers-shares-drop-on-report-of-new-us-chip-bans-to-china/