Home » News » Chiplagrene falder på ASMLs forventede nedskæring, potentielt loft for eksport af amerikanske AI-chips.

Chiplagrene falder på ASMLs forventede nedskæring, potentielt loft for eksport af amerikanske AI-chips.

News Team

Halvlederaktier i USA og Asien faldt, efter at chipudstyrsproducenten ASML reducerede sin årlige salgsprognose på grund af svag ikke-AI-chipefterspørgsel, mens en rapport sagde, at Biden-administrationen overvejede at begrænse salget af avancerede kunstig intelligens-processorer til nogle lande.

AI-chipgiganten Nvidia, som kortvarigt havde overgået Apple som verdens mest værdifulde virksomhed den foregående dag, faldt 4,5 % og udslettede omkring 158 milliarder dollars fra markedsværdien, hvilket udvidede forskellen med Apples værdi på 3,56 billioner dollars.

Andre chipfirmaer, herunder AMD, Intel, Arm, Broadcom og Micron, faldt mellem 3,2% og 5% ved tirsdagens lukning, hvilket trak Philadelphia SE Semiconductor Index ned med næsten 5% og tyngede Nasdaq-indekset.

USA-noterede aktier i ASML lukkede 16 % ned, efter at det hollandske selskab offentliggjorde resultater før tidsplanen i en tilsyneladende fejl, der rapporterede svage reservationer, sænkede prognosen og indikerede langsommere gendannelse af chipefterspørgsel uden for AI-sektoren.

På trods af stigningen i efterspørgslen efter AI-relaterede chips rapporterede virksomheden, at andre segmenter af halvledermarkedet forbliver svagere end forventet, hvor logikchipproducenter forsinker ordrer, og hukommelseschipproducenter planlægger kun “begrænsede” nye kapacitetsforøgelser.

“ASML’s fede finger-fejl er ikke i sig selv grund til bekymring, men indholdet af udgivelsen var ikke en trøstende læsning for investorer,” sagde Derren Nathan, leder af aktieanalysen, Hargreaves Lansdown.

Aktier af asiatiske chipproducenter, som er blandt ASML-kunder, tabte også terræn onsdag, hvor Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. faldt 1,9 %, Samsung Electronics faldt 2,1 % og SK Hynix faldet 2,5 %.

Samsung Electronics advarede tidligere på måneden om, at deres overskud i tredje kvartal ville komme under markedets forventninger, da det kæmper for at udnytte efterspørgslen efter kunstig intelligens-chips. I modsætning hertil forventes Samsungs rival, TSMC, som regner AI-lederen Nvidia som en af sine største kunder, at rapportere et 40% spring i tredje kvartals overskud på torsdag.

Separat rapporterede Bloomberg News mandag, at amerikanske embedsmænd har overvejet at implementere et loft over eksportlicenser for AI-chips til specifikke lande – for det meste i den Persiske Golf-region, med henvisning til nationale sikkerhedsproblemer.

Washington er i stigende grad bekymret for, at Mellemøsten kan tjene som en kanal for Kina til at erhverve avancerede amerikanske chips, som det er forbudt at sende direkte til det asiatiske land.

“Med AI-revolutionen, der forventes at spille så stor en rolle i at øge produktiviteten og muliggøre andre teknologiske fremskridt, er det ikke overraskende, at USA ønsker at gøre, hvad de kan for at bevare sin dominans,” siger Danni Hewson, leder af finansanalyse hos AJ Bell.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chip-stocks-fall-on-asml-forecast-cut-potential-us-ai-chip-export-cap/