Home » News » Bullish aktiefortælling set intakt efter amerikanske inflationsdata.

Bullish aktiefortælling set intakt efter amerikanske inflationsdata.

News Team

En nedkøling i Federal Reserves foretrukne mål for underliggende inflation i sidste måned, kombineret med et opsving i husholdningernes forbrug, formåede ikke at flytte Wall Street-konsensus, der har løftet aktierne til rekorder i første kvartal.

Det såkaldte kerneprisindeks for personlige forbrugsudgifter, som fjerner de volatile fødevare- og energikomponenter, steg 0,3 % i forhold til måneden før, hvilket faldt fra januars overraskende stærke læsning.

Data, der er frigivet med markeder lukket for langfredagsferien, er i tråd med det synspunkt, at selvom inflationen er afkølet, er den fortsat stædigt højere, end Federal Reserve ønsker, hvilket begrænser muligheden for rentenedsættelser i år. Samtidig forsikrer tallene strateger om, at økonomien fortsætter med at holde sig fint efter Feds renteforhøjelseskampagne gennem de seneste to år.

“Bundlinjen: Jeg kan ikke se, at dette gør noget for at ændre hverken Fed’s eller markedets fortælling lige nu,” sagde Steve Sosnick, chefstrateg hos Interactive Brokers.

Swaps-handlere trimmede torsdag lidt satsninger på, at Fed ville sænke renten allerede i juni, forstærket af den seneste Fedspeak. Onsdag sagde Fed-guvernør Christopher Waller, at der ikke hastede med at sænke renten og understregede, at de seneste økonomiske data berettiger til at forsinke eller reducere antallet af nedskæringer i år.

Fed-formand Jerome Powell sagde, at fredagens data er, hvad han forventede, mens han erkendte, at den seneste læsning ikke var så god som sidste år.

“Det er godt at se noget komme i overensstemmelse med forventningerne,” sagde Powell ved en begivenhed i San Francisco Fed efter datafrigivelsen. “Februar er lavere, men det er ikke så lavt som de fleste af de gode aflæsninger, vi fik i anden halvdel af sidste år, men det er bestemt mere på linje med det, vi gerne vil se.”

Dataene kommer efter et fantastisk kvartal for aktier, da investorer hober sig på væddemål, at Fed vil være i stand til at opnå en blød landing. En stigning på 10 % i de første tre måneder har benchmark S&P 500 slået sin rekord 22 gange i år og øget amerikanske aktieværdier med 4 billioner USD. Den hurtige stigning har fået nogle til at bekymre sig om, at markedet bliver for varmt. Fredag steg toårige renter, mere følsomme end gæld med længere løbetid over for Feds politiske forventninger, fem basispoint til 4,62 %.

En angående del af fredagens rapport var misforholdet mellem udgifter og indkomst, sagde Sosnick. Mens højere udgifter øger økonomien på kort sigt, er det uholdbart at bruge mere og tjene mindre. Det reelle personlige forbrug steg 0,4 % i sidste måned, hvilket er over estimater for en stigning på 0,1 %.

Futures på amerikanske aktier og obligationer åbner som sædvanlig kl. 18.00 New York-tid søndag efter helligdagen.

Her er hvad andre på Wall Street siger:

Dan Suzuki, stedfortrædende investeringsdirektør hos Richard Bernstein Advisors:

Det er en temmelig blandet rapport, så jeg ville ikke forvente, at den ville ændre fortællingen om inflation eller Fed meningsfuldt. Historien er fortsat, at den konstante afmatning af inflationen er gået i stå over, hvor Fed ønsker, at den skal være, og hvis væksten fortsætter med at tage fart, eller endda bare forbliver så stærk, som den har været, er der en reel risiko for, at inflationen stiger. Det ville føre os ned ad stien mod ingen Fed-nedskæringer og potentielt endda en vandretur.

Marvin Loh, senior makrostrateg hos State Street Global Markets:

Inflationsmålinger ser på linje. Fed havde disse tal i tankerne via CPI og PPI, da de mødtes i sidste uge. Supercore ser ud til at overraske især til ulemperne, som vil holde et snit fra juni i kortene. Samlet set er tallene ikke lave nok til at give Fed trøst med, at målet på 2 % vil blive nået komfortabelt, men der er en lav tærskel for at starte normaliseringsprocessen denne sommer.

Chris Low, cheføkonom hos FHN Financial

Det understreger den forsigtighed, Fed-guvernør Chris Waller og andre har givet udtryk for for nylig. De forventer stadig at sænke renten i år, men med Wallers ord er der “ingen hastværk”, især med det stærkeste reelle forbrug siden december.

Zachary Hill, leder af porteføljestyring hos Horizon Investments:

Data ændrer ikke udsigterne for pengepolitikken. Men det forstærker den tålmodige holdning, som de mere høgagtige medlemmer af Fed har rykket frem for nylig. Det forstærker yderligere forestillingen om, at udviklingen af indgående data, og ikke økonomiske prognoser, vil være rettesnoren for rentesatser.

Jeffrey Roach, cheføkonom hos LPL Financial:

Banen for privatforbruget er ved at blive svækket, især da den disponible realindkomst faldt i februar. Inflationen i kerneydelser er aftagende og vil sandsynligvis fortsætte hele året. På det tidspunkt, hvor Fed mødes i juni, burde dataene være overbevisende nok til, at de kan begynde sin ratenormaliseringsproces. Men hvor vi sidder i dag, skal markederne have den samme tålmodighed, som Fed udviser.

Jay Hatfield, administrerende direktør hos Infrastructure Capital Advisors:

Printet kan være lidt positivt for markederne på mandag, men PCE kan i det væsentlige udledes af CPI/PPI. Endnu vigtigere, fransk CPI udskrev denne AM på kun 0,3 % i forhold til forventningerne på 0,6 % med Y/Y rullende ned til kun 2,3 % fra 3 %. Disse data bekræfter vores opfattelse af, at ECB vil sænke renten i juni, og at Fed vil halte med en sænkning i juli, da PCE fortsætter med at udskrive lidt varmt i løbet af de næste par måneder, da shelter-komponenten fortsætter med at dramatisk overdrive huslejeinflationen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/bullish-stocks-narrative-seen-intact-after-us-inflation-data/