Home » News » British American Tobacco afslører stor ledelsesrystelse

British American Tobacco afslører stor ledelsesrystelse

19 June 2023 Putem News Team

British American Tobacco afslørede betydelige ændringer i sin bestyrelse i mandags efter udnævnelsen af Tadeu Marroco som dens administrerende direktør den 15. maj.

FTSE 100-tobaksgiganten sagde, at Johan Vandermeulen fra den 1. juli ville påtage sig den nyoprettede rolle som chief operating officer, der rapporterer direkte til den administrerende direktør.

Vandermeulens ansvar vil omfatte overvågning af forretningsresultater, operationel ekspertise og sikring af levering af kortsigtede og bæredygtige resultater.

Rapporterende til Vandermeulen ville være David Waterfield, som blev forfremmet til bestyrelsen som præsident og CEO for Reynolds American, med virkning fra 1. juli.

Derudover ville Fred Monteiro og Michael Dijanosic fungere som direktører for henholdsvis Amerika og Europa og Asien og Stillehavsområdet, Mellemøsten og Afrika.

I mellemtiden ville Zafar Khan påtage sig stillingen som driftsdirektør, og Javed Iqbal ville fortsætte som direktør for digital og information, mens han også fungerede som midlertidig finansdirektør.

Kingsley Wheaton vil i mellemtiden påtage sig den nyoprettede rolle som chief strategy and growth officer, rapporterende til CEO, med virkning fra 1. september.

Wheaton ville være ansvarlig for at stå i spidsen for strategisk udvikling, sikre en forbrugerfokuseret tilgang på tværs af mærker, drive langsigtet bæredygtig vækst og lede BATs miljø-, sociale og styringsinitiativer (ESG).

Luciano Comin ville slutte sig til Wheatons team som marketingdirektør for brændbare stoffer og nye kategorier fra den 1. juli.

Comin ville være ansvarlig for at integrere indsigt, innovation, brand-building, forbrugeroplevelse og styring af omsætningsvækst i porteføljerne for brændbare materialer og nye kategorier.

Derudover ville Paul McCrory blive forfremmet til bestyrelsen som direktør for virksomheds- og regulatoriske anliggender med virkning fra 1. september.

McCrory ville forme regulatorisk strategi og stå i spidsen for reguleringsindsatsen for at sikre BAT’s adgang til markeder og kategorier.

James Barrett ville også indtræde i bestyrelsen som direktør for forretningsudvikling med fokus på strategiudvikling, fusioner og opkøb, velvære- og stimuleringsporteføljen og ‘Btomorrow Ventures’, BAT’s venture-enhed.

James Murphy, direktør for forskning og videnskab, og Jerome Abelman, direktør for juridiske anliggender og generaladvokat, ville beholde deres nuværende roller og rapportere direkte til den administrerende direktør.

For at lette en glidende overgang ville Guy Meldrum, i øjeblikket præsident og CEO for Reynolds American, og Paul Lageweg, direktør for nye kategorier, træde tilbage fra deres stillinger og bestyrelsen den 30. juni.

Hae In Kim, der i øjeblikket er medlem af direktionen, træder også tilbage den 30. juni for at påtage sig rollen som strategisk talentdirektør, der rapporterer til den administrerende direktør.

I den egenskab ville Kim overvåge udførelsen af nøgleprojekter relateret til BAT’s talentdagsorden i tæt samarbejde med bestyrelsen og direktionen.

Rollerne som chief transformation officer, chief growth officer, direktør for nye kategorier og direktør for brændbare materialer ville blive fjernet fra bestyrelsen, da deres ansvar ville blive absorberet i den nye organisationsstruktur.

BAT sagde, at det i øjeblikket var i gang med en omfattende proces for at identificere og udpege efterfølgere til rollerne som finansdirektør og direktør for talent, kultur og inklusion, som begge vil rapportere direkte til den administrerende direktør.

“Denne fornyede bestyrelsesstruktur er afgørende for mit engagement i at opbygge en progressiv og agil organisation med en samarbejdende og inklusiv kultur, der muliggør samtidig præstation og transformation,” sagde Tadeu Marroco.

“Med det formål er jeg glad for at kunne byde David, Paul og James velkommen i bestyrelsen.

“Jeg vil gerne takke Guy for hans betydelige bidrag på tværs af mange markeder og geografier i løbet af de sidste to årtier, og Paul for hans rolle i at hjælpe med at skabe en ny kategori forretning, der fortsætter med at drive BATs transformation.

“Jeg ser også frem til at arbejde med Hae In som strategisk talentdirektør.”

Ved 0816 BST faldt aktierne i British American Tobacco 0,27% til 2.573,5p.

Source: https://buystocks.co.uk/news/british-american-tobacco-reveals-big-management-shake-up/