Home » News » BP støtter opstart af grøn brint med det formål at reducere brændstofomkostningerne

BP støtter opstart af grøn brint med det formål at reducere brændstofomkostningerne

News Team

BP (LONDON: BP) har investeret i en nystartet virksomhed, der udvikler teknologi, der søger at bruge damp fra tung industri til kraftigt at reducere produktionsomkostningerne for kulstoffri brint.

BP Ventures, den britiske energigigants venturekapitalarm, var blandt flere investorer i en serie A-finansiering på $12,5 millioner i USA-baserede Advanced Ionics, sagde selskaberne tirsdag.

Andre investorer omfatter Mitsubishi Heavy Industries, Clean Energy Ventures og Gatemore Capital Management.

Grøn brint, produceret ved at spalte vand gennem elektrolyse ved hjælp af vedvarende energi, forventes at spille en nøglerolle i dekarboniseringen af transport og industri.

Men den produceres i dag i meget lille skala og koster op til fem gange mere end den mest almindelige brint, der produceres af naturgas, som er meget kulstofintensiv.

Investeringen vil gøre det muligt for Advanced Ionics at fremskynde den lille udrulning af deres vanddampbaserede elektrolysatorer til tung industri.

Teknologien, Symbion, bruger varme, der udsendes fra et anlægs eksisterende drift, til at drive elforbruget til mindre end 35 kilowatttimer (kWh) pr. kilogram brint sammenlignet med mere end 50 kWh pr. kilogram for en typisk elektrolysator, ifølge Advanced Ionics.

Det reducerer kraftigt omkostningerne til elektricitet til elektrolyseprocessen, som tegner sig for mere end 70% af produktionsomkostningerne for grøn brint, sagde virksomheden.

Det lavere elforbrug vil drive omkostningerne ved grøn brint til mindre end $1 pr. kilogram, hvilket er mindre end de fleste fossile brændstoffer-baserede produktioner, hedder det.

Advanced Ionics kører allerede et pilotprogram med det spanske olie- og gasselskab Repsol (OTC:REPYY).

BP, som har til formål at reducere sine CO2-udledninger kraftigt i de kommende årtier, satser stort på grøn brint. I 2030 sigter det mod at producere mellem 0,5 og 0,7 millioner tons om året af primært grøn brint.

Source: https://buystocks.co.uk/news/bp-backs-green-hydrogen-start-up-aiming-to-cut-fuels-costs/