Home » News » Berkshire Hathaway øger ejerandelen i Occidental Petroleum til 24,4 %

Berkshire Hathaway øger ejerandelen i Occidental Petroleum til 24,4 %

News Team

Berkshire Hathaway Inc sagde torsdag, at det havde erhvervet flere aktier i Occidental Petroleum Corp, hvilket øgede sin ejerandel i olieselskabet til 24,4%.

I en regulatorisk ansøgning sagde konglomeratet kontrolleret af milliardæren Warren Buffett, at det betalte omkring 201 millioner dollars for 3,46 millioner Occidental-aktier mellem den 16. og 18. maj.

Berkshire har købt Occidental-aktier på hver af de sidste seks handelsdage og har betalt omkring 327 millioner dollars for 5,62 millioner aktier.

Det ejer nu omkring 217,3 millioner Occidental-aktier til en værdi af omkring 12,7 milliarder dollars.

Berkshire ejer også cirka 9,5 milliarder USD af Occidental-foretrukket aktie med 8 % årligt udbytte, plus warrants til at købe 5 milliarder USD af Occidental-almindelige aktier til 59,62 USD hver.

Occidentals aktiekurs lukkede torsdag ned med 67 cent til 58,25 dollar.

Berkshire erhvervede den foretrukne aktie og warrants i 2019, da det hjalp med at finansiere Houston-baserede Occidentals køb af Anadarko Petroleum Corp.

Det begyndte at købe almindelige aktier tidligt sidste år, omkring da Rusland invaderede Ukraine, og da oliepriserne steg.

På Berkshires årlige aktionærmøde den 6. maj påpegede Buffett Occidentals tilstedeværelse i Perm-bassinet, som tegner sig for en betydelig mængde af amerikansk råolieproduktion, og kaldte Occidentals CEO Vicki Hollub for en “ekstraordinær manager.”

Han forsøgte også at stoppe spekulationerne om, at Berkshire kunne købe Occidental og diversificere sin egen energiportefølje yderligere.

“Vi vil ikke købe kontrol,” sagde han. “Vi har den rigtige ledelse til at køre det… vi ved ikke, hvad vi skal gøre med det.”

Berkshire havde samlet 22,6% af aktierne i BNSF-jernbanen, før de betalte 26,5 milliarder dollars for resten i 2010.

Buffett, 92, har drevet Berkshire siden 1965.

Det Omaha, Nebraska-baserede selskab ejer snesevis af virksomheder, herunder Geico bilforsikring og mange detail- og produktionsvirksomheder, samt aktier som Apple Inc.

Source: https://buystocks.co.uk/news/berkshire-hathaway-boosts-stake-in-occidental-petroleum-to-24-4/