Home » News » Bellus Health stiger med 99 %, da GSK slutter sig til Buyout Bonanza med en aftale på $2 milliarder

Bellus Health stiger med 99 %, da GSK slutter sig til Buyout Bonanza med en aftale på $2 milliarder

News Team

GSK tilføjede til en række nylige biotekovertagelser tirsdag med opkøbet af Bellus Health (BLU) på 2 milliarder dollar. Handlen sendte BLU-aktier og GSK-aktier i modsatte retninger.

Aftalen tilføjer til GSK’s pipeline af respiratoriske lægemidler. Bellus arbejder på en behandling for refraktær kronisk hoste kaldet camlipixant. Camlipixant virker ved at blokere en receptor kaldet P2X3, som er knyttet til overfølsomhed i hosterefleksen. Lægemidlet er i øjeblikket i fase 3-test.

Patienter, der lider af refraktær kronisk hoste, kan opleve mere end 900 hoste om dagen, sagde Luke Miels, GSK’s chief commercial officer.

“Camlipixant, en ny, meget selektiv P2X3-antagonist, har potentialet til at være en klassens bedste behandling med betydeligt salgspotentiale,” sagde han i skriftlige bemærkninger. “Denne foreslåede opkøb supplerer vores portefølje af speciallægemidler og bygger på vores ekspertise inden for respiratoriske behandlinger.”

På aktiemarkedet i dag er BLU-aktien næsten fordoblet. Aktien steg 98,9% til lukningen på 14,44. GSK-aktien sank på den anden side 1,6%, og endte den ordinære session på 36,78.

BLU-lager: 28 millioner patienter

I henhold til aftalens vilkår vil GSK betale $14,75 per aktie af BLU-aktien. Det sætter den samlede handleværdi på omkring 2 milliarder dollars.

GSK anslår, at 28 millioner patienter lider af kronisk hoste på verdensplan. Af dem har 10 millioner behandlet tilstanden i mere end et år, heraf 6 millioner i USA og Europa.

De fleste patienter, 53 %, oplever også depression og omkring halvdelen oplever urininkontinens. Patienter har også rapporteret ribbensbrud, social tilbagetrækning og tab af søvn.

GSK forventer, at calipixant opnår regulatorisk godkendelse i 2026. Herefter forventer virksomheden, at Bellus-opkøbet vil bidrage til den justerede indtjening fra 2027 efter. Aftalen “har potentialet til at levere betydelige salg gennem 2031 og derefter,” sagde GSK i en pressemeddelelse.

Handlen følger Mercks (MRK) plan mandag om at købe Prometheus Bio (RXDX) for 10,8 milliarder dollars.

GSK aktie har middelværdier

BLU-aktien, der længe har handlet under 10, ramte rekordhøjt på nyhederne om overtagelse. Aktierne blev børsnoteret i 2019 og nåede et lavpunkt på omkring 2 året efter.

På trods af at de steg til rekordhøje 12,69 i august sidste år, har Bellus-aktien trukket sig tilbage i år. Fusionsnyhederne tirsdag hjalp dem med at genvinde deres vigtigste bevægelige linjer, ifølge MarketSmith.com.

GSK-aktien forbliver over dets vigtigste glidende gennemsnit, men aktierne har mellemstore vurderinger over hele linjen, viser IBD Digital.

Kilde: https://buystocks.co.uk/news/bellus-health-soars-99-as-gsk-joins-buyout-bonanza-with-2-billion-deal/