Home » News » Australske aktier lider tredje uge i træk med tab

Australske aktier lider tredje uge i træk med tab

9 June 2023 Putem News Team

Det lokale aktiemarked er endt højere på svage økonomiske data, der understøtter en pause i amerikanske renteforhøjelser, men stigningerne var ikke nok til at holde børsen ude af rødt i ugen.

Benchmark S&P/ASX200-indekset lukkede fredag op med 18,8 point, eller 0,32 procent, 7.122,5, mens det bredere All Ordinaries steg 24 point, eller 0,33 procent, til 7.312,3.

For ugen lukkede ASX200 22,6 point, eller 0,32 procent, da det gik ind i den lange ferieweekend.

Fremgangen fredag kom efter, at det amerikanske arbejdsministerium i nat rapporterede, at førstegangsansøgninger om arbejdsløshed steg kraftigt i sidste uge, som et muligt tegn på, at måneders rentestigninger blødgjorde det amerikanske arbejdsmarked.

Der var 261.000 arbejdsløshedsansøgninger i ugen, langt over estimater og 28.000 flere end den foregående uge – det højeste antal skader i halvandet år.

Stigningen i arbejdsløshedsansøgninger øgede forventningerne, at den amerikanske centralbank ville lade renten stå i bero på sit næste møde, hvis resultater vil blive offentliggjort i Australiens timer før daggry på torsdag.

“Det er muligt, at Memorial Day-ferien sidste mandag har forvrænget tallene, selvom tallene bestemt er konsistente, den normalt forsinkede virkning af andre ledende indikatorer på arbejdsmarkedet, såsom Challenger-afskedigelser,” skrev NAB-chefen for valutastrategi Ray Attrill i en note, med henvisning til en månedlig jobrapport fra det amerikanske outplacementfirma Challenger, Gray & Christmas.

Futures-markederne i fredags prisede kun en en-til-fire chance for en renteforhøjelse, ned fra en cirka en-til-tre chance torsdag.

Royal Bank of Canadas valutastrateg Alvin Tan sagde, at de seneste amerikanske økonomiske data havde været “temmelig blandede på det seneste”, hvilket sætter gang i et interessant Fed-møde, der også vil involvere den kvartalsvise udgivelse af nye “prikkeplot”, der forudsiger, hvordan amerikanske renter kan stige i fremtiden.

Den australske dollar steg fredag over 67 amerikanske cents for første gang i fire uger, da dollaren falmede over for andre valutaer i forventning om en pause i amerikansk renteforhøjelse.

ASX’s 11 officielle sektorer sluttede blandet, med teknologien den største vinder, der steg 1,6 procent efter en lignende outperformance fra Nasdaq natten over.

Xero steg 2,7 procent, Altium tilføjede 1,4 procent og Wisetech Global steg 2,6 procent.

De fire store banker var for det meste højere, med ANZ den største vinder, der steg 0,8 procent til $22,85.

NAB klatrede 0,2 procent til $25,20 og Westpac tilføjede 0,3 procent til $20,25, mens CBA steg 0,1 procent lavere til $95,80.

I den tunge minesektoren steg BHP 1,3 procent til $44,72, Fortescue steg 1,4 procent til $20,79 og Rio Tinto tilføjede 0,5 procent til $114,58.

Nickel Industries steg med 13,3 procent til det højeste niveau i syv uger på 98c, efter at den indonesiske gigant PT United Tractors gik med til at investere 943 millioner dollars for at erhverve en næsten 20 procent af aktierne i virksomheden.

Administrerende direktør Justin Werner sagde, at partnerskabet med en af Indonesiens største offentlige virksomheder var et væsentligt skridt fremad for Nickel Industries – som har hovedaktiviteter i Indonesien – ved at blive en førende global nikkelproducent.

Imugene avancerede 7,5 procent til 10c, efter at Sydneys immuno-onkologifirma annoncerede, at dets tidlige forsøg, der evaluerede sikkerheden ved dets kræftbekæmpende virusinjektion, udviklede sig til sin næste kohorte på tre til seks patienter.

I sidste ende sigter undersøgelsen på at indskrive op til 100 australske og amerikanske patienter med metastatiske eller fremskredne solide tumorer, som ikke er blevet behandlet med to linjer af standard cancerterapier.

Dexus faldt 1,4 procent til $8,14, da kontortårnets ejer meddelte, at det havde solgt et førsteklasses 26-etagers kontortårn i Sydney på 44 Market Street for $393,1 millioner, 17,2 procent under værdiansættelsen i december 2022, som endnu et tegn på, at tendensen til at arbejde hjemmefra er tager en vejafgift på prisen på kontorlokaler.

Aussie købte 67,14 amerikanske cent, fra 66,66 amerikanske cent ved torsdagens ASX-lukning.

Source: https://buystocks.co.uk/news/australian-shares-suffer-third-straight-week-of-losses/