Home » News » Australsk børs opgiver officielt blockchain-planer: Rapport

Australsk børs opgiver officielt blockchain-planer: Rapport

News Team

Australiens aktiemarkedsoperatør har opgivet planerne om at genopbygge sin softwareplatform ved hjælp af blockchain-teknologi, hvilket markerer en betydelig afvisning af det engang så berømte koncept, der vandt fremtræden sammen med kryptovalutaer.

Australian Securities Exchange (ASX) forårsagede frustration blandt markedsdeltagere i november 2022, da den besluttede at “pause” genopbygningen af sin omfattende handels-, afviklings- og clearingsoftware baseret på decentraliseret databehandling. En ekstern gennemgang konkluderede, at det efter syv års udvikling var nødvendigt med betydelig omarbejdning.

Efter den indledende pause har virksomheden indikeret, at den undersøger alternativer til et nyt forsøg på at genopbygge sin 30 år gamle software. Men under et møde med deltagere den 17. maj blev det rapporteret, at virksomheden erklærede, at den ikke ville inkorporere blockchain eller nogen relateret distribueret ledger-teknologi (DLT).

På spørgsmålet om tilgangen til det næste forsøg, udtalte projektdirektør Tim Whiteley under mødet, at mens børsen undersøger alle muligheder, vil den sandsynligvis være nødt til at bruge mere konventionel teknologi for at opnå de ønskede forretningsresultater.

Erklæringen angiver konklusionen på et projekt, der forventes at vise et af de mest bemærkelsesværdige eksempler på et koncept, der sigter mod at fremskynde onlinetransaktioner gennem sikker behandling på tværs af flere lokationer.

ASX var klar til at være verdens første værdipapirbørs til at anvende blockchain-teknologi i driften af sine kernetjenester i partnerskab med den New York-baserede entreprenør Digital Asset, som leverede teknologien. ASX købte en lille andel i Digital Asset efter at have hyret det til at genopbygge sin software i 2016.

Under mødet informerede Whiteley deltagerne om, at ASX var på vej mod at færdiggøre en ny strategi inden årets udgang. Han nævnte, at virksomheden havde sendt en anmodning om information til potentielle softwareleverandører og udstedt en anmodning om et forslag til interesserede parter for at få mere omfattende feedback.

ASX modtog feedback fra markedsdeltagere, der udtrykte deres præference for en mindre risikabel tilgang, der undgår en pludselig overgang til ny software på en enkelt dato. Whiteley erkendte, at denne feedback var blevet overvejet i implementeringsplanlægningsprocessen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/australian-stock-exchange-officially-abandons-blockchain-plans-report/