Home » News » Asiens aktier ramte 2-1/2-årigt højdepunkt på grund af Kinas stimuleringsforanstaltninger

Asiens aktier ramte 2-1/2-årigt højdepunkt på grund af Kinas stimuleringsforanstaltninger

24 September 2024 Putem News Team

Asiatiske aktier steg tirsdag til det højeste i mere end to et halvt år, boostet af en række kinesiske stimuleringsforanstaltninger, mens forventningerne om flere amerikanske rentenedsættelser holdt risikostemningen oppe og dollaren under pres.

På en ivrigt ventet pressekonference afslørede Kinas øverste finansielle tilsynsmyndigheder en række foranstaltninger, der sagde, at de ville skære bankreserverne ned med 50 basispoint og samtidig reducere renterne på realkredit for at forsøge at anspore træg økonomisk vækst.

Bevægelserne sendte kinesiske aktier op, hvor det blå-chip CSI300-indeks åbnede 1 % højere, mens det bredere Shanghai Composite-indeks også steg 1 % ved åbningen.

Hongkongs Hang Seng-indeks sprang over 2 % i den tidlige handel, og fastlandets ejendomsindeks steg med 5 %.

Det skubbede MSCI’s bredeste indeks over Asien-Stillehavsaktier uden for Japan 0,41 % højere til 588,43, niveauer sidst set i april 2022.

“Selvom der var en vis forventning om, at stimuleringsforanstaltninger ville blive annonceret, efter at de nævnte, at der ville være en pressebriefing, er pakken af tiltag indtil videre, vil jeg sige, sandsynligvis større end, hvad markedet forventede,” sagde Khoon Goh. leder af Asienforskning hos ANZ.

“Set som helhed kan dette være med til at understøtte økonomien. Hvorvidt det er tilstrækkeligt til at løse nogle af de underliggende problemer, især omkring manglen på tillid til økonomien, tror jeg, skal vise sig.”

I mellemtiden vil investorernes fokus også være på Reserve Bank of Australias politiske beslutning senere på dagen, hvor den i vid udstrækning forventes at stå klap på renten, selvom Federal Reserves 50 basispointsnedsættelse i sidste uge har rejst nogle forventninger, Australien kunne følge Fed.

“RBA vil sandsynligvis holde fast i sin høgagtige holdning for nu med det formål at holde inflationsforventningerne forankret,” sagde Charu Chanana, chef for valutastrategi hos Saxo.

“Et potentielt omdrejningspunkt kan først komme på mødet den 5. november afhængigt af yderligere arbejdsmarkedsdata og Q3 CPI-rapporten.”

Japans Nikkei var den største bevægelse i den tidlige handel og steg med 1,4 % til et næsten tre ugers højdepunkt forud for en længe ventet tale af Bank of Japans guvernør Kazuo Ueda.

I løbet af natten lukkede amerikanske aktier beskedent højere, da handlende fortsatte med at fordøje Feds store træk, hvor politikere forklarede behovet for en nedsættelse på 50 bp.

Markederne er i øjeblikket ligeligt fordelt på, om den amerikanske centralbank vil gå efter endnu en nedsættelse på 50 bp eller en nedskæring på 25 bp i november, viste CME Fedwatch-værktøjet. De indpriser 76 bps af lempelser i år.

Brown Brothers Harriman Senior Markets Strategist Elias Haddad sagde, at markedet overvurderer Fed’s evne til at lette. “Men det vil sandsynligvis kræve stærke amerikanske jobdata for at udløse en væsentlig opadgående revurdering af Fed funds renteforventninger.”

Den næste rapport om ikke-landbrugsløn udkommer den 4. oktober, og indtil da sagde Haddad, at en mere dueagtig Fed og en stærk amerikansk økonomi vil understøtte markedsstemningen og yderligere underminere dollaren over for vækstfølsomme valutaer.

Dollarindekset, som måler den amerikanske valuta mod seks rivaler, lå på 100,95, ikke langt fra et års laveste på 100,21 i sidste uge. Yenen var lidt ændret til 143,65 per dollar. [FRX/]

Euroen var stabil på $1,11055 i begyndelsen af Asien, efter at have faldet omkring 0,5% mandag, da forretningsaktivitetsrapporter for euroområdets økonomi skuffede, hvilket øgede forventningerne til flere rentenedsættelser fra Den Europæiske Centralbank i år.

Den australske dollar var 0,15% lavere til $0,6828, men svævede tæt på ni måneders højden, den nåede mandag.

Inden for råvarer var oliepriserne lidt højere i den tidlige handel, hvor futures på Brent-råolie steg 0,26 % til 74,09 $ pr. tønde, mens futures på råolie steg 0,3 % til 70,6 dollar. Oliepriserne faldt mandag på grund af efterspørgselsbekymringer samt svage økonomiske data fra Europa.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-stocks-hit-2-1-2-year-high-on-chinas-stimulus-measures/