Home » News » Asien-aktier vinder efter Wall St-rally, da investorerne nærer håb om Kina-stimulus

Asien-aktier vinder efter Wall St-rally, da investorerne nærer håb om Kina-stimulus

31 July 2023 Putem News Team

Aktierne var for det meste højere i Asien i mandags, efter at Wall Street kom tilbage til at klatre efter mere opmuntrende overskudsrapporter og det seneste signal om, at inflationen er ved at løsne sit kvælertag i økonomien.

Stemningen er også blevet styrket af genoplivede håb om mere stimulans fra Beijing til den træge kinesiske økonomi. Den kinesiske fabriksaktivitet faldt i juli, da eksportordrerne faldt, viste en undersøgelse, hvilket øgede presset på det regerende kommunistparti for at vende en økonomisk afmatning.

Et indkøbschefindeks udstedt af det nationale statistikbureau og en branchegruppe blev forbedret til 49,3 fra junis 49 på en 100-punkts skala, men var under det 50-punktsniveau, der viser aktivitetsnedgang.

“PMI-undersøgelserne tyder på, at Kinas økonomiske opsving fortsatte med at miste momentum i juli,” sagde Julian Evans-Pritchard fra Capital Economics i en kommentar. “Hvis man ser fremad, er der behov for politisk støtte for at forhindre Kinas økonomi i at glide ind i en recession, ikke mindst fordi ekstern modvind ser ud til at fortsætte et stykke tid endnu.”

Hang Seng i Hong Kong steg 0,9 % til 20.094,50, mens Shanghai Composite-indekset steg 0,5 % til 3.291,04.

Tokyos Nikkei 225-indeks steg 1,3% til 33.172,22. I Seoul steg Kospi 0,9% til 2.632,58.

Australiens S&P/ASX 200 steg 0,1 % højere til 7.410,40, og SET i Bangkok steg 0,8 %. Sensex i Indien steg 0,2% til 66.304,33.

I fredags steg S&P 500 1 % til 4.582,23, og lukkede dermed sin niende vinderuge i de sidste 11. Dow tilføjede 0,5 % til 35.459,29, og Nasdaq steg 1,9 % til 14.316,66, da Big Tech-aktierne førte markedet.

Aktier er steget på det seneste i håb om, at høj inflation afkøles nok til at få Federal Reserve til at stoppe med at hæve renten. Det kan igen gøre det muligt for økonomien at fortsætte med at vokse og undgå en længe forudset recession.

En rapport i fredags styrkede disse forhåbninger og sagde, at inflationsmålet, som Fed foretrækker at bruge, blev bremset i sidste måned med et strejf mere end forventet. Måske lige så vigtigt viste data også, at den samlede kompensation til arbejdere steg mindre end forventet i løbet af foråret. Selvom det er nedslående for arbejdere, der leder efter større lønstigninger, ser investorerne, at det tilføjer et mindre opadgående pres på inflationen.

Håbet blandt handlende er, at afmatningen i inflationen betyder, at onsdagens renteforhøjelse fra Federal Reserve vil være den sidste i denne cyklus. Federal funds-renten er steget til et niveau mellem 5,25% og 5,50%, op fra næsten nul i begyndelsen af sidste år. Høje renter arbejder på at sænke inflationen ved at bremse hele økonomien og skade priserne på aktier og andre investeringer.

Selvom kritikere siger, at aktiemarkedets rally kan være gået for langt, for hurtigt, hjalp håbet om et stop for rentestigninger teknologiaktier og andre, der blev set som store fordele fra lettere kurser til at rally og føre markedet fredag.

Microsoft, Apple og Amazon steg hver med mindst 1,4 % og var de tre stærkeste kræfter, der pressede opad på S&P 500.

Virksomheder fortsatte også med at levere stærkere overskud for foråret, end analytikerne forventede. Omtrent halvvejs gennem indtjeningssæsonen topper flere virksomheder end normalt overskudsprognoserne, ifølge FactSet.

Intel steg 6,6% efter at have rapporteret et overskud for det seneste kvartal, hvor analytikere forventede et tab.

Fødevaregiganten Mondelez International steg 3,7 % efter at have rapporteret stærkere resultater for foråret end forventet. Virksomheden bag Oreo og Ritz hævede også sine prognoser for økonomiske resultater for hele året.

I anden handel mandag opgav amerikansk benchmark-råolie 12 cent til 80,46 dollar per tønde i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange. Det steg 49 cent til 80,58 $ fredag.

Brent-råolie, den internationale standard, faldt 15 cent til $84,27 pr. tønde.

Den amerikanske dollar steg til 142,05 japanske yen fra fredagens 141,01 yen. Euroen faldt til $1,1017 fra $1,1019.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-shares-gain-after-wall-st-rally-as-investors-pin-hopes-on-china-stimulus/