Home » News » Asien aktier vakler; bitcoin stævner om ‘Trump-handel’.

Asien aktier vakler; bitcoin stævner om ‘Trump-handel’.

News Team

Asien-aktier dykkede ind og ud af positivt territorium i mandags under pres fra svage kinesiske aktier, men bitcoin nåede et tre-måneders højdepunkt, da “Trump-handler” fortsatte med at stige.

Guld ramte endnu en rekord i konflikten i Mellemøsten og et ekstremt tæt amerikansk præsidentvalg, hvor det gule metal forventes at forblive i favør blandt megen global usikkerhed.

Optimisme over Beijings række af stimuleringsforanstaltninger, der først blev annonceret sidst i september, er blevet til forsigtighed i de seneste dage, da investorer leder efter yderligere detaljer om mere finanspolitisk støtte fra politikere.

Selvom Kina sænkede sine benchmark-udlånsrenter i mandags, var bevægelsen forudset.

Aktier i Hong Kong faldt sidst med 0,6 %, mens Kinas blue-chip-indeks svingede mellem tab og gevinster. Det handlede sidst 0,4 % højere, mens Shanghai Composite Index steg 0,36 %.

Det begrænsede stigningerne i MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan, som sidst steg med marginale 0,11 %, et skridt tilbage i stemningen, efter at amerikanske aktier postede en sjette uge i træk med stigninger i fredags.

Japanske Nikkei steg 0,34 pct.

Yderligere detaljer om kinesisk stimulans kan tage lidt tid at dukke op.

“Vi bliver måske nødt til at vente til slutningen af oktober eller begyndelsen af november på konkrete planer fra det stående udvalgs møde i den nationale folkekongres,” sagde Chaoping Zhu, global markedsstrateg hos JP Morgan Asset Management i Shanghai.

VALG i USA

Med kun omkring to uger til det amerikanske valg den 5. november satser man på, at en Donald Trump-sejr er på vej frem i nogle finansielle instrumenter.

Den republikanske kandidats tarif-, skatte- og immigrationspolitik ses som inflationær og dermed negativ for obligationer og positiv for dollaren. Han ses også som en mere positiv holdning til kryptovalutaer.

“(Det) ser nu ud til, at Trump er foran i de vigtigste slagmarksstater, hvilket tyder på, at han er ganske godt placeret til at genvinde Det Hvide Hus, og jeg tror, at markederne begyndte at tage højde for det i sidste uge med de stærkere aktier, højere renter, som den amerikanske dollar åbenbart gjorde. meget, meget godt og bitcoin på vej til en stigning på 10 % i løbet af den seneste uge,” sagde Tony Sycamore, markedsanalytiker hos IG.

Bitcoin var sidst 0,5 % højere på $69.100, efter at have nået sit stærkeste niveau siden juli på $69.487 tidligere i sessionen. Verdens største kryptovaluta steg med 9,6% i sidste uge og steg mere end 8% for måneden indtil videre.

“Tingene ser ret godt ud for Bitcoin lige her. Jeg tror, det kan fortsætte højere,” sagde Sycamore.

Dollaren svævede ikke så langt fra et højdepunkt på mere end to måneder over for en kurv af valutaer i mandags, hvor dollarindekset sidst var på 103,46.

Sterling faldt 0,02% til $1,3045, mens euroen faldt 0,01% til $1,0865.

På obligationsmarkedet steg den benchmark 10-årige amerikanske statsrente et basispoint til 4,0907 %, mens den toårige rente sidst var 3,9568 %. [US/]

Spotguld toppede med en rekord på $2.727,39 en ounce, hvilket forlængede sit rally efter at have steget mere end 2% i sidste uge.

“En af de klareste Trump-handler hidtil har været guld, givet hans krigeriske holdning til handel og vilje til at våben dollaren, hvilket holder efterspørgslen efter diversificering godt understøttet blandt nye centralbanker,” sagde Arun Sai, senior multi-asset strateg hos Pictet Asset Ledelse.

Oliepriserne tikkede højere i mandags, og plejede et stejlt fald fra sidste uge. [O/R]

Futures på Brent-olie var sidst 0,4 % højere til 73,36 USD pr. tønde, mens amerikansk råolie steg 0,43 % til 69,52 USD pr. tønde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-shares-wobble-bitcoin-rallies-on-trump-trade/