Home » News » Asien-aktien rykker op i takt med inflationsdataene i USA og EU.

Asien-aktien rykker op i takt med inflationsdataene i USA og EU.

27 May 2024 Putem News Team

De asiatiske markeder steg mandag og fulgte et hop på Wall Street i slutningen af en smertefuld uge for investorer, med øjnene nu på den kommende udgivelse af nøgletal for amerikanske inflation.

Stemningen tog et slag i sidste uge, efter at Federal Reserve-embedsmænd advarede om, at de ønskede flere beviser for, at priserne blev bragt under kontrol, hvilket vækkede bekymringer om, at de måske ikke ville sænke renten i år.

Det blev forstærket af tal, der tyder på, at verdens førende økonomi forblev i uhøfligt helbred, på trods af at låneomkostningerne blev holdt på det højeste i to årtier.

Men både S&P 500 og Nasdaq nyder fredag godt af tal, der viser et års forventninger til priserne faldet en smule, mens forbrugernes stemning tog fart.

Positiviteten fulgte med til Asien, som også blev boostet af nyheden om, at overskuddet hos Kinas industrivirksomheder steg i april, efter at være faldet måneden før.

Hongkong, Tokyo, Shanghai, Sydney, Seoul, Mumbai, Singapore, Bangkok og Taipei steg alle, selvom der var nogle tab i Jakarta, Manila og Wellington.

Paris og Frankfurt rykkede frem om morgenen. London var lukket på grund af en ferie.

“Markederne fortsætter med at konsolidere sig, mens globale investorer fortsat er kræsne med hensyn til tegn på amerikansk økonomisk sundhed og Feds plausible monetære vej,” siger Edward Ng fra Nikko Asset Management.

Fokus rettes nu mod offentliggørelsen af det amerikanske indeks for personlige forbrugsudgifter (PCE), som er Feds foretrukne inflationsmåler.

“Investorer vil se på US PCE-print denne fredag som en potentiel vejviser for yderligere markedsretninger,” tilføjede Ng.

Aflæsningen kommer efter, at forbrugerprisindekset faldt i april, efter at være kommet over prognoserne for hver af de foregående tre måneder.

Også på vej er Fed’s Beige Book om økonomiens tilstand, som vil blive undersøgt for en idé om bankens tankegang om pengepolitik.

Oliepriserne forlængede sidste uges stigninger på mere end én procent forud for et vigtigt møde den 2. juni mellem OPEC og andre store producenter, med høje forventninger om, at de vil fastholde produktionsnedskæringer.

“Baseret på de nuværende markedsforventninger om, at OPEC+ sandsynligvis vil forlænge nedskæringerne, er oliens risici skævt til opsiden,” sagde Qisheng Futures-analytiker Gao Jian.

I selskabsnyheder er aktiekursen på den elektriske køretøjsarm af Kinas kæmpende ejendomsgigant Evergrande mere end fordoblet, efter at det viste sig, at likvidatorer var i forhandlinger med potentielle købere.

Evergrande New Energy Vehicle steg 113 procent i Hong Kong, hvilket repræsenterer det største intra-dag spring i næsten 10 år, ifølge Bloomberg News.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-shares-nudge-higher-as-us-eu-inflation-data-loom/