Home » News » Asiatiske aktier trækker sig tilbage fra 32-måneders toppen, og Japan stiger i takt med, at renterisikoen aftager.

Asiatiske aktier trækker sig tilbage fra 32-måneders toppen, og Japan stiger i takt med, at renterisikoen aftager.

News Team

Asiatiske aktier trak sig tilbage fra et 32-måneders højdepunkt i torsdags, da det sydende rally i Hongkong tog et pusterum, mens Japans Nikkei sprang, da risikoen for yderligere stramninger i pengepolitikken i år aftog.

Sterling faldt 0,7 % til et lavpunkt i to uger på $1,3177, efter at Bank of Englands guvernør Andrew Bailey sagde, at centralbanken kunne blive en “lidt mere aggressiv” på rentenedsættelser, hvis inflationen fortsatte med at aftage. FTSE-futures indsnævrede tidligere tab og faldt sidst med 0,1 %.

EURO STOXX 50 futures faldt stadig 0,5 pct. Nasdaq-futures faldt 0,3 %, og S&P-futures faldt 0,2 %.

Flere asiatiske markeder, herunder Sydkorea, Taiwan og det kinesiske fastland, er lukket i dag. MSCIs bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan faldt 1 %, hovedsageligt drevet af et fald på 1,6 % i Hong Kongs Hang Seng-indeks.

Det skete efter dens meteoriske stigning på mere end 30 % i løbet af blot tre uger, drevet af en byge af kinesiske stimuleringsforanstaltninger for at genoplive en vaklende økonomi. [.SS]

Nikkei klarede sig bedre med et hop på 2 %, da Japans nyvalgte premierminister, Shigeru Ishiba, sagde, at landet ikke var klar til yderligere renteforhøjelser efter mødet med centralbankchefen Kazuo Ueda.

Ueda sagde også, at centralbanken ville bevæge sig forsigtigt i beslutningen om at hæve renten.

Det blev efterfulgt torsdag af den dueagtige BOJ-politiker Asahi Noguchi, der sagde, at banken tålmodigt skal opretholde løse monetære forhold.

Yenen skred 2 % i nat, før den torsdag ramte et lavpunkt i én måned på 147,24 per dollar.

“Samlet set gætter jeg på, at det er et omfattende løft for dollaren/yenen, fordi det for mig har taget renteforhøjelser af bordet for 2024… Mere sandsynligt, at vi taler om, at den næste stramning først vil være i 2025 ,” sagde Tony Sycamore, analytiker hos IG.

“Jeg tror, at dollaren/yenen vil blive drevet af den amerikanske side af ligningen nu. I betragtning af det faktum, at vi så nogle gode amerikanske jobdata i denne uge – hvis det viser sig at være tilfældet for ikke-landbrugsløn i morgen – dollar/yen kan fortsætte med at stige højere mod 149,40, som vi så i midten af august.”

Futures indebærer mindre end 50 % chance for, at BOJ kan hæve med 10 basispoint inden december, mens renterne kun ses stige til 0,5 % ved udgangen af næste år, fra de nuværende 0,25 %.

I løbet af natten var Wall Street for det meste fladt, selvom statsrenterne steg efter en stærk privat lønningsrapport tilføjede beviser på et sundt amerikansk arbejdsmarked, hvilket mindskede risikoen for en stor nedadgående glip af fredagens lønningsdata uden for landbruget.

Obligationer i denne uge er blevet understøttet af sikre tilflugtssteder, da de geopolitiske spændinger i Mellemøsten steg op. Israel sagde, at otte af dets soldater blev dræbt i kamp i det sydlige Libanon, da dets styrker stødte ind i dets nordlige nabo i en kampagne mod den væbnede Hizbollah-gruppe.

De toårige statsrenter ændrede sig lidt på 3,652 %, mens de tiårige renter var fladt på 3,792 %.

Markederne indebærer en 36 % chance for, at Fed vil skære med yderligere 50 basispoint i november, sammenlignet med næsten 60 % i sidste uge, og har 70 basispoint for lempelser prissat ved årets udgang.

På valutamarkederne faldt euroen til $1,1040, lige over nøglestøtten på $1,10 og ikke langt fra onsdagens laveste på $1,10325, et niveau, der sidst blev set den 12. september.

Markederne øgede væddemålene om, at Den Europæiske Centralbank vil sænke renten på hvert af sine møder i oktober og december, efter at en toppolitisk høg Isabel Schnabel lød mere besynderlig om, at inflationen var under kontrol.

Oliepriserne steg på grund af bekymringer, at den eskalerende konflikt i Mellemøsten kunne true olieforsyningerne fra verdens mest producerende region. Brent-futures steg 1,2 % til 74,82 USD pr. tønde. [O/R]

Guld svævede tæt på et rekordhøjt niveau på $2.652,75 en ounce.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-retreat-from-the-32-month-top-and-japan-rallies-as-rate-risk-eases/