Home » News » Asiatiske aktier stiger, efter at Kina siger, at der er brug for mere hjælp til sin aftagende økonomi.

Asiatiske aktier stiger, efter at Kina siger, at der er brug for mere hjælp til sin aftagende økonomi.

14 October 2024 Putem News Team

Asiatiske aktier vandt terræn mandag, hvor aktierne i Kina steg mere end 1 %, efter at finansministeren i weekenden sagde, at der er behov for mere stimulans for den aftagende økonomi.

Amerikanske futures var lidt ændret, og oliepriserne trak sig tilbage.

Kinas finansminister sagde lørdag, at regeringen kiggede på yderligere måder at sætte skub i økonomien, men han gav ikke detaljer om en større ny stimuleringsplan. Aktieinvestorer og analytikere har håbet på en plan på op til 2 billioner yuan, eller omkring 280 milliarder dollars.

Enhver støttetilkendegivelse har dog en tendens til at presse priserne højere, og “nationalholdet” af store statsdrevne virksomheder og finansielle institutioner har en tendens til at veje ind med aktiekøb for at hjælpe med at stabilisere markederne, siger analytikere.

“Djævelen, som de siger, er altid i detaljerne – eller i dette tilfælde, den skarpe mangel på dem. Når det kommer til kinesiske politiske briefinger, er det som regel helt sydende og ingen bøf,” sagde Stephen Innes fra SPI Asset Management i en kommentar. “I midten af ugen vil vi se, om markedsbuddet har ben, og ved månedens udgang ved vi med sikkerhed, om Beijing leverer varerne, eller om det bare er mere røg og spejle.”

Shanghai Composite-indekset steg 1,7 % til 3.271,06, og det mindre marked i Shenzhen steg 1,9 %. Hongkongs Hang Seng-indeks tabte 0,4 % til 21.164,93.

Kina rapporterede, at forbrugerinflationen blev svækket i september, og at engrospriserne faldt yderligere, hvilket afspejler fortsat svaghed i den indenlandske efterspørgsel, der har ansporet regeringen til en byge af foranstaltninger, der skal genoplive faldende boligsalg og andre udgifter.

Store kinesiske militærøvelser omkring Taiwan og dets afsidesliggende øer i mandags så ud til at have ringe indflydelse på markederne.

Taiwans Taiex steg 0,4 pct.

Tokyos markeder var lukket på grund af en helligdag. I Sydkorea tilføjede Kospi 1% til 2.622,43, mens Australiens S&P/ASX 200 steg 0,5% til 8.253,60.

Fremgangen i Asien fulgte en stærk lukning i fredags på Wall Street, da amerikanske aktier steg til rekorder, løftet af stærke overskud i store banker.

S&P 500 klatrede 0,6 % til 5.815,03, hvilket toppede sit rekordhøje sæt tidligere på ugen og afsluttede sin femte vinderuge i træk. Dow Jones Industrial Average sprang 1% og satte sin rekord på 42.863,86. Nasdaq-kompositen haltede efter markedet med en gevinst på 0,3%, efter at et fald for Tesla holdt det i skak. Den lukkede på 18.342,94.

Wells Fargo steg 5,6% efter at have rapporteret et stærkere overskud for det seneste kvartal, end analytikere forventede. JPMorgan Chase steg 4,4% efter at have rapporteret et mildere fald i overskuddet, end analytikere frygtede. Det var den stærkeste enkeltkraft, der pressede opad på S&P 500.

BlackRock steg i mellemtiden 3,6% efter ligeledes at have leveret et bedre overskud for det seneste kvartal, end analytikere forventede. Investeringsgiganten endte i september med at forvalte rekordhøje 11,5 billioner USD i samlede aktiver for sine kunder.

Gevinsterne for bankerne hjalp med at kompensere for Teslas fald på 8,8 %, efter at elbilsproducenten afslørede sin længe ventede robotakse torsdag aften. Kritikere fremhævede en mangel på detaljer om dens planlagte udrulning.

Efter afsløringen af “Cybercab” steg den potentielle rival Uber Technologies 10,8 % og var en af de stærkeste kræfter, der løftede S&P 500. Lyft steg 9,6 %.

På obligationsmarkedet var statsrenterne blandede efter de seneste opdateringer om inflation på engrosniveau og om stemning blandt amerikanske forbrugere.

De priser, producenterne betalte, var 1,8 % højere i september end året før, forbedret, men ikke så meget, som økonomer forventede.

I andre handler tidligt mandag mistede den amerikanske benchmark-råolie 91 cents til $74,65 per tønde i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange.

Brent-råolie, den internationale standard, faldt 95 cent til 78,09 $ pr. tønde.

Dollaren steg til 149,30 japanske yen fra 149,08 sent fredag. Euroen faldt til $1,0926 fra $1,0935.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-gain-after-china-says-more-help-is-needed-for-its-slowing-economy/