Home » News » Asiatiske aktier falder i stigninger, da Kinas rally falmer.

Asiatiske aktier falder i stigninger, da Kinas rally falmer.

17 October 2024 Putem News Team

Asiatiske aktier trimmede deres fremgang, efter at kinesiske aktiegevinster svirrede på skuffelse over resultatet af en fælles ministeriel pressebriefing om ejendomsmarkedet.

MSCI Asia Pacific Index opgav næsten en tidligere stigning på hele 0,7 % efter Kinas CSI 300 slettede et rally på 1,3 %. Kinesiske embedsmænd sagde, at regeringen vil udvide et program for at støtte “hvidliste”-projekter til 4 billioner yuan (562 milliarder dollars) fra omkring 2,23 billioner yuan, der allerede er indsat. Den negative markedsreaktion viser, at investorerne har sat en stadig højere barre for stimulusoptimisme.

“Udfordringen lige nu er, at vi ikke har en stor nok pakke til at få folk begejstrede,” sagde Jun Bei Liu, en fondsmanager hos Tribeca Investment Partners, på Bloomberg Television. “Lige nu sidder den kinesiske økonomi i bunden, men for at genskabe væksten er de virkelig nødt til at genskabe tilliden.”

Andre steder faldt aktiebenchmarks i Japan og Sydkorea og steg i Australien. Futures på amerikanske aktier faldt.

Kinesiske data på fredag vil vise, at verdens næststørste økonomi voksede 4,5 % i tredje kvartal i forhold til et år siden, ifølge økonomer undersøgt af Bloomberg. Det ville markere dets svageste tempo i seks kvartaler.

Kinas præsident Xi Jinping har opfordret embedsmænd til at gøre alt for at hjælpe landet med at nå sit årlige vækstmål på omkring 5 %. Efter en række pressekonferencer i denne måned, hvor politikerne ikke tilbød detaljer om ny stimulans, stiger frygten nu for, at indsatsen måske ikke er nok til at genoplive væksten.

Kinas aftagende rally kombineret med et salg af teknologivirksomheder forringer udsigterne for de asiatiske markeder. Regionens MSCI-aktieindeks er stadig på vej mod sit bedste år siden 2020, men med handlende, der forventer, at Federal Reserve vil sætte rentenedsættelser tilbage og indtjeningsnedgang på markeder som Indien og Korea, har risikosentimentet brug for nye triggere for at opretholde momentum.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.’s indtjening vil blive overvåget tæt på torsdag for tegn på aftagende efterspørgsel, efter at ASML Holding NV tilbød overraskende dystre ordrenumre og reducerede sin 2025-omsætningsprognose tidligere på ugen.

Australiens dollar steg, og landets obligationer faldt, efter at landets arbejdsløshed var 4,1 % i september, lavere end prognosen på 4,2 % i en Bloomberg-undersøgelse. Det 10-årige statsrente steg to basispoint til 4,03 %, og Bloomberg-dollarindekset var lidt ændret.

Små kasketter

Gevinster for amerikanske small-caps i onsdags indikerede, at investorer flytter ud af verdens største teknologivirksomheder, der er steget i vejret på baggrund af boomet med kunstig intelligens, og til andre aktier, der drager fordel under gunstige økonomiske forhold.

“Investorer søger måske at rotere væk fra store teknologivirksomheder, som er bredt ejet og måske har færre klare katalysatorer fremover,” sagde David Russell hos TradeStation. “Når valget kommer, og økonomien vender tilbage til balance, kan den længe ventede rotation væk fra megacaps til alt andet endelig være ved hånden.”

Olien steg efter fire dages fald, da handlende vejede potentielle risici for produktionen fra Mellemøsten mod bekymringer over en global overflod. Bitcoin faldt efter at være steget 1,7 % onsdag for at nå sit højeste niveau siden juli.

Jernmalmen faldt til et lavpunkt i tre uger, et tegn på, at investorer tvivler på, om Kinas seneste tiltag for at styrke ejendomsmarkedet vil gøre nok til at øge byggeaktiviteten og efterspørgslen efter stål.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-pare-gains-as-chinas-rally-fades/