Home » News » Asiatiske aktier er blandede forud for vigtige amerikanske jobdata.

Asiatiske aktier er blandede forud for vigtige amerikanske jobdata.

7 June 2024 Putem News Team

Asiatiske aktier var blandede fredag efter en stabil torsdag på Wall Street, da markederne forudså de vigtigste amerikanske jobdata, der vil blive afsløret senere på dagen.

Amerikanske futures og oliepriser steg.

Japans benchmark Nikkei 225 faldt 0,1 % til 38.661,04, efter fredagsdata viste, at tal for husholdningernes forbrug i april steg med 0,5 % år-til-år. Dette er den første stigning siden februar 2023, en nøgleindikator til at vurdere landets økonomi, mens centralbankembedsmænd forbereder sig på at holde det politiske møde i næste uge.

Hongkongs Hang Seng-indeks faldt 0,6 % til 18.367,73, og Shanghai Composite-indekset faldt 0,4 % til 3.036,08, da Kinas handelsdata viste, at eksporten i maj steg hurtigere end forventet med 7,6 % i forhold til året før, mens importen var svagere end markedet. prognoser.

Australiens S&P/ASX 200 steg 0,4% til 7.853,40. Sydkoreas Kospi tilføjede 0,8 % til 2.709,63.

Torsdag rykkede S&P 500 knap en dag efter at have sprunget til et rekordhøjt niveau for 25. gang i år. Det dykkede mindre end 0,1% til 5.352,96. Dow Jones Industrial Average tilføjede 0,2 % til 38.886,17, mens Nasdaq-sammensætningen faldt 0,1 % til 17.173,12 efter at have ramt sin egen rekord.

Big Lots faldt 18,2% efter at have rapporteret et større tab for det seneste kvartal end forventet. Forhandleren sagde, at den missede mål for salg, fordi dens kunder fortsætter med at trække tilbage på deres udgifter, især for ting, der ikke er væsentlige.

En anden forhandler, Five Belows aktie faldt 10,6%. Dets overskud og omsætning i sidste kvartal levede ikke op til analytikernes forventninger, og administrerende direktør Joel Anderson sagde, at kampene for virksomhedens kernekunder med lavere indkomst trak på resultaterne, selvom det oplevede stærk vækst fra sine kunder med højere indkomst.

Mange detailhandlere og andre virksomheder har fremhævet en splittelse mellem deres kunder, der har lavere og højere indkomster. Inflationen skader især dem i den lavere ende, som kæmper for at holde trit med leveomkostningerne, der stadig er stigende, selvom inflationen ikke er så hurtig som før. Det truer med at knække en knudepunkt, der har holdt den amerikanske økonomi ude af en recession på trods af høje renter: stærke udgifter fra amerikanske husholdninger.

En anden faktor, der har hjulpet amerikanske forbrugerudgifter til at holde sig så stærke, har været et bemærkelsesværdigt solidt arbejdsmarked. En rapport i torsdags viste også en potentiel opblødning der.

Flere amerikanske arbejdere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge end ugen før, hvor økonomer forventede et lille fald. Tallene er stadig lave sammenlignet med historien, men de kunne tyde på en vis opbremsning på arbejdsmarkedet.

Som et potentielt nedslående signal for markederne sagde en separat rapport torsdag, at produktiviteten hos amerikanske arbejdere ikke var helt så stærk i årets første tre måneder, som økonomer troede. Det er nøglen, fordi stærke produktivitetsfremgange kan tillade lønningerne for amerikanske arbejdere at blive ved med at stige uden at tilføje så meget opadgående pres på inflationen.

Handel kan blive mere spændende senere på dagen, når den amerikanske regering tilbyder den seneste månedlige opdatering på arbejdsmarkedet. Økonomer forventer, at det vil vise små accelerationer i ansættelser og gennemsnitlige timelønstigninger fra måneden før.

“Politimagere har grunde til at begynde at føle sig forsigtigt optimistiske på arbejdsmarkedsfronten, da lønvæksten vender tilbage til et bæredygtigt interval, mens arbejdsomsætningen aftager,” ifølge Roger Aliaga-Diaz, Vanguards cheføkonom i Amerika.

I andre handler steg amerikansk benchmark-råolie med 11 cents til 75,66 $ pr. tønde i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange.

Brent-råolie, den internationale standard, steg 3 cent til $79,90 pr. tønde.

Den amerikanske dollar steg til 155,77 japanske yen fra 155,68 yen. Euroen steg til $1,0896 fra $1,0888.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-are-mixed-ahead-of-key-u-s-jobs-data/