Home » News » Armaktierne falder, efterhånden som lunken prognose fjerner AI-optimismen.

Armaktierne falder, efterhånden som lunken prognose fjerner AI-optimismen.

9 May 2024 Putem News Team

Aktier i Arm Holdings faldt 8% i førmarkedshandel torsdag, da chipdesignerens lave årlige omsætningsprognose afkølede noget af entusiasmen omkring aktien efter dets AI-drevne hop i de seneste måneder.

Væddemål på, at Arm vil drage fordel af en stigning i AI computing, har fordoblet chipproducentens aktiekurs siden det første offentlige tilbud i september sidste år, hvilket giver den en markedsværdi på omkring 110 milliarder dollars.

“Dette er et typisk tilfælde af, at ARM ikke er i stand til at leve op til de øgede forventninger,” sagde CFRA Research-analytiker Angelo Zino og tilføjede, at Arms forretning åbenlyst er afhængig af smartphone-markedet, som for nylig har vist langsommere vækst.

UK-baserede Arm, som tjener ved at licensere sine chipdesigns og gennem royalties, har ekspanderet til datacentermarkedet, hvor operatører søger at bygge deres chips til at drive nye AI-modeller og reducere deres afhængighed af den dominerende leverandør Nvidia.

“AI-efterspørgsel (efter Arms teknologi) vil tage noget tid at vokse ind i indtægtsmixet for at absorbere denne svaghed (fra smartphone-markedet),” sagde Tejas Dessai, en forskningsanalytiker hos Global X ETFs.

Den britiske chipdesigner sagde, at den forventede en helårsomsætning mellem $3,8 milliarder og $4,1 milliarder, hvor midtpunktet faldt lidt under konsensusestimatet på $3,99 milliarder, ifølge LSEG-data.

Dets omsætning i marts-kvartalet og prognosen for indeværende kvartal kom dog over forventningerne.

Mindst to analytikere skar deres prismål på Arm, hvis chipdesign driver næsten alle smartphones i verden.

Armaktier handles til 64,68 gange dets 12-måneders fremadrettede indtjeningsestimater, væsentligt højere end branchens median på 19,95 ifølge LSEG-data.

Aktierne i Nvidia (NVDA) og Advanced Micro Devices (AMD) faldt omkring 1% hver i førmarkedshandel torsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/arm-shares-fall-as-tepid-forecast-takes-shine-off-ai-optimism/