Home » News » Applied Materials investerer $4 milliarder i Silicon Valley-chipforskningscenter

Applied Materials investerer $4 milliarder i Silicon Valley-chipforskningscenter

News Team

Den amerikanske halvlederværktøjsproducent Applied Materials Inc (NASDAQ: AMAT) sagde mandag, at de planlægger at bruge op til 4 milliarder dollars på et forskningscenter i hjertet af Silicon Valley for at fremskynde fremskridt inden for halvlederfremstilling.

Centret, som vil være baseret i Sunnyvale, Californien, vil komme online i 2026 og skabe op til 2.000 ingeniørjobs, sagde Applied, som er verdens største producent af de værktøjer, der bruges til fremstilling af chips.

Faciliteten vil være vært for omkring 25 milliarder dollars i forskningsarbejde i løbet af dets første årti, og samle personale fra forskningsuniversiteter og store chipproducenter som Intel Corp (NASDAQ: INTC), Taiwan Semiconductor Manufacturing Co og Samsung Electronics (OTC: SSNLF) Co Ltd, blandt andre.

Meddelelsen kommer, da USA forsøger at bringe avanceret halvlederfremstilling tilbage med en foranstaltning på 52 milliarder dollar vedtaget sidste år.

Applied Materials sagde, at den nye facilitet, kaldet Equipment and Process Innovation and Commercialization (EPIC) Center, vil være på størrelse med mere end tre amerikanske fodboldbaner. Applied sagde, at det vil investere i det over syv år og vil have tilskud fra regeringen gennem CHIPS- og videnskabsloven.

“Vi vil absolut gå fremad. Omfanget af, hvor hurtigt vi investerer, vil være bundet til regeringens incitamenter,” sagde Gary Dickerson, CEO for Applied Materials, til Reuters. “Økonomien i dette er overbevisende med hensyn til at accelerere teknologiens køreplaner for vores kunder og også for Applied.”

At tage ideer fra forskningsuniversiteter og omdanne dem til værktøjer, der bruges på fabrikker, kan tage mange år, sagde Applied-ledere. Ved at sætte universiteter og chipproducenter under ét tag med Applied håber virksomheden at skære den tid ned med næsten en tredjedel ved at lade de tre grupper udføre noget af deres arbejde parallelt.

Den amerikanske vicepræsident Kamala Harris forventes at deltage i en Applied Materials-begivenhed i Silicon Valley, der annoncerer centret sammen med topledere fra store chipvirksomheder.

Højtstående embedsmænd i forvaltningen, der orienterede medierne forud for begivenheden, sagde, at handelsministeriet har modtaget mere end 300 interesseerklæringer for 39 milliarder dollars del af CHIPS-loven til produktionsincitamenter. De sagde, at detaljer om ansøgningskrav for $11 milliarder afsat til forskningsfaciliteter vil komme i det tidlige efterår.

Source: https://buystocks.co.uk/news/applied-materials-to-invest-4-billion-in-silicon-valley-chip-research-center/