Home » News » Apples 2024-nedgang sætter den mest værdifulde aktietitel i fare

Apples 2024-nedgang sætter den mest værdifulde aktietitel i fare

News Team

Det Cupertino, Californien-baserede selskab har været det mest værdifulde børsnoterede selskab siden juli 2022, men aktien er faldet kraftigt i år, efter at teknologigiganten blev ramt af to ratingnedgraderinger, hvor analytikere havde markeret et svagt makromiljø i Kina, der pressede efterspørgslen efter iPhones. Det har skrumpet sit forspring i forhold til andre teknologiske juggernaut Microsoft Corp. – hvis aktier har oplevet et mindre udtalt fald for at begynde året – til mindre end 100 milliarder dollars.

Apple (NASDAQ: AAPL) aktier svinger mellem gevinster og tab i den almindelige handelssession fredag. Hvis aktien slutter dagen højere, vil den snappe en fire-dages tabsrække. Alligevel har virksomheden set 164 milliarder dollars i markedsværdi slettet indtil videre i år, ifølge data indsamlet af Bloomberg. Mens aktien har lidt større procentvise fald i den første uge af januar, er tabene den største markedsværdiødelæggelse i starten af ethvert år nogensinde.

“Investorer indser, hvor sjældent det er, at to personer bliver negative,” sagde Gene Munster, managing partner i Deepwater Asset Management. “Jeg har dækket dette selskab i lang tid, og jeg har aldrig set to nedgraderinger før en indtjeningsrapport.”

Apple er sandsynligvis også under pres, da investorer roterer deres porteføljer i starten af året.

“Alle sælger deres vindere og køber tabere,” sagde Brian Mulberry, kundeporteføljemanager hos Zacks Investment Management. “Der er en stor rebalance i gang.”

Tabene har skubbet Apples markedsværdi ned til omkring 2,84 billioner dollars, og nærmer sig Microsofts 2,76 billioner dollars. Microsofts aktier er steget hele 1 % fredag.

Windows-softwareproducenten har nydt godt af handelen med kunstig intelligens, der har fascineret Wall Street i løbet af det sidste år. Softwareproducenten er OpenAIs største aktionær og har investeret omkring 13 milliarder dollars i ChatGPT-moderselskabet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/apples-2024-slump-puts-most-valuable-stock-title-at-risk/