Home » News » Apple skriver historie som første $3 billioner-virksomhed midt i teknologisk aktiestigning

Apple skriver historie som første $3 billioner-virksomhed midt i teknologisk aktiestigning

3 July 2023 Putem News Team

Apple Inc. er blevet det første selskab i verden til at nå en markedsværdi på 3 billioner USD, styrket af håb om dets ekspansion på nye markeder kombineret med forventninger om en mere moderat tilgang til renteforhøjelser fra Federal Reserves side.

iPhone-producentens fremmarch var blandt de mest iøjnefaldende i en måned præget af investorinteresse for potentialet i kunstig intelligens, hvor aktiekøbere også især favoriserede virksomheder med stærke balancer og pengestrømme.

Apples seneste kvartalsrapport i maj, der viser dets omsætning og overskud, slog analytikernes forventninger, og dets resultater med aktietilbagekøb styrkede dets ry som en sikker investering under global økonomisk usikkerhed.

På samme måde oplevede elbilproducenten Tesla Inc et stigning på 28% i sin markedsværdi i juni.

Teslas stigning blev drevet af aftaler indgået af rivalerne Ford Motor Co og General Motors Co for at få adgang til Teslas opladningsnetværk, hvilket potentielt kunne etablere Teslas opladere som industristandarden.

Et andet sted sluttede Nvidia Corp sig til værdiansættelsesklubben på 1 billioner dollars i sidste måned, da dets markedsværdi steg med 11,8 %, hvor investorer satsede på dets potentiale til at blive en stor fordel af et boom inden for kunstig intelligens.

Selskabets aktier er steget kraftigt efter en omsætningsprognose, der var mere end 50 % over Wall Street-estimatet i maj.

Apple og Microsoft Corp førte listen over top 20 globale virksomheder efter markedsværdi i slutningen af juni.

I modsætning hertil faldt Alphabet Incs markedsværdi 2,3 % i sidste måned til 1,53 billioner USD på grund af stigende konkurrencepres fra Microsofts Bing, som er vokset i fremtrædende stilling efter integrationen af den kunstige intelligens bag ChatGPT.

Source: https://buystocks.co.uk/news/apple-makes-history-as-first-3-trillion-company-amid-tech-stock-surge/