Home » News » Apple-aktien slår rekord med en markedsværdi på 3 billioner USD

Apple-aktien slår rekord med en markedsværdi på 3 billioner USD

29 June 2023 Putem News Team

Apples aktie steg til en rekordhøj lukning onsdag og var på nippet til en markedsværdi på 3 billioner USD.

IPhone-producentens aktie steg 0,6% for at slutte dagen på $189,25, hvilket sætter Apples markedsværdi på $2,98 billioner ifølge Refinitiv-data. Det var den anden rekord i træk tæt på Apples aktier.

Apple har endnu ikke afsluttet en handelssession med en børsværdi over $3 billioner. Den toppede kortvarigt over 3 billioner USD i intra-dag handel den 3. januar 2022, før den lukkede sessionen lige under dette mærke.

De seneste stigninger i aktier i verdens mest værdifulde selskab følger stærke opsving i år fra flere af Wall Streets teknologirelaterede sværvægtere, drevet af væddemål om, at Federal Reserve nærmer sig slutningen af sin kampagne med amerikanske renteforhøjelser, og af optimisme vedr. potentialet for kunstig intelligens.

“Der har ikke rigtig været nogen ny information grundlæggende, der ville understøtte aktieflytningen,” siger Thomas Martin, Senior Portfolio Manager hos Globalt Investments. “Det, du sidder tilbage med, er, du ved, selve markedet.”

Apple er steget 46% i 2023, mens Nvidia NVDA.O er steget 185%, hvilket gør det til den første chipproducent med en børsværdi på over $1 billion. Tesla TSLA.O og Meta Platforms META.O er mere end fordoblet i år, og Microsoft MSFT.O har tilføjet 40 %.

Apples tilgang til sin milepæl på $3 billioner følger lanceringen den 5. juni af et dyrt augmented-reality-headset, dets mest risikable indsats siden introduktionen af iPhone for mere end ti år siden.

Apples seneste kvartalsrapport i maj viste også et fald i omsætning og overskud, men slog stadig analytikernes forventninger. Sammen med en stabil track record af aktietilbagekøb, styrkede disse økonomiske resultater dets ry blandt investorer som en sikker investering i en tid med global økonomisk usikkerhed.

De seneste stigninger i Apples aktier har overgået analytikernes estimater for selskabets fremtidige indtjening. Aktien handles nu til omkring 29 gange forventet indtjening, dens højeste multiplum siden februar 2022, ifølge Refinitiv-data.

Source: https://buystocks.co.uk/news/apple-stock-hits-record-on-cusp-of-3-trillion-market-value/