Home » News » Amerikanske, europæiske aktier trækker sig fra Nvidia-nedturen for at stige på renteforhåbninger.

Amerikanske, europæiske aktier trækker sig fra Nvidia-nedturen for at stige på renteforhåbninger.

News Team

De amerikanske og europæiske aktiemarkeder steg torsdag, da investorer trak på skuldrene fra et fald i aktier i chipgiganten Nvidia og vendte deres opmærksomhed tilbage mod forventninger om lavere renter.

Frankfurt slog ny rekord, og Paris og London lukkede også højere.

De vigtigste amerikanske aktieindekser steg alle sammen, selvom Nvidia faldt, efter at tech-titanen rapporterede indtjening, der ikke levede op til alles skyhøje forventninger.

Efter de amerikanske markeder lukkede onsdag, sagde Nvidia, at dets salg var mere end fordoblet til 30 milliarder dollars i andet kvartal, men i et langsommere tempo end i tidligere kvartaler, og at overskuddet også fordobledes til 16,5 milliarder dollars.

Nvidia er blevet en klokke for teknologisektoren på grund af sin enorme rolle i udviklingen af AI-chips, og dets aktier er steget mere end 150 procent siden starten af året, hvilket tegner sig for en tredjedel af det bredt baserede S&P 500-indekss fremgang.

På trods af den imponerende indtjening faldt Nvidias aktier i første omgang med så meget som otte procent i efter-timers handel onsdag, da nogle handlende havde håbet på endnu bedre resultater og udnyttede til at låse ind overskuddet fra sine seneste gevinster.

Nvidia (NVDA) -aktien faldt omkring tre procent ved middagstid i New York torsdag.

“Investorerne er blevet forkælede og forventer, at Nvidia ikke bare vil opfylde, men udslette forventningerne,” sagde den uafhængige analytiker Stephen Innes.

Charles Schwab-strateg Joe Mazzola sagde, at det bredere marked trak Nvidias tilbagegang på skuldrene, delvis fordi næsten alle virksomheder, der rapporterede indtjening for nylig, inklusive Nvidia, har slået analytikernes salgsprognoser.

– Tilbage til priser –

Traders er nu fokuseret på en række økonomiske indikatorer, der kan kaste lys over den mulige størrelse af forventede rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank og den europæiske centralbank i næste måned.

Federal Reserve-chefen Jerome Powell gav markederne et løft i sidste uge, da han erklærede, at centralbanken var klar til endelig at skære ned på låneomkostningerne, som er på det højeste i 23 år.

Regeringens tal viste torsdag, at den amerikanske økonomi voksede mere end oprindeligt antaget i andet kvartal og voksede med en årlig hastighed på 3,0 procent, op fra 2,8 procent i et tidligere skøn.

BNP-rapporten hjalp med at “forsikre investorer om, at økonomien ikke vipper på en økonomisk klippe”, sagde eToro amerikanske investeringsanalytiker Bret Kenwell.

På trods af revisionen er det usandsynligt, at Fed ændrer sine planer om at sænke renten på næste måneds møde, efter at formand Powell gjorde det klart, at det er på tide at flytte politikken mod lavere renter, sagde han.

Andre tal torsdag viste, at antallet af ledige i USA faldt en smule i sidste uge. Investorer vil næste gang se på Feds foretrukne mål for inflation på fredag og nøgletal for job i næste uge.

I Europa rapporterede Tyskland om, at landets inflationsrate faldt til 1,9 procent i august, det laveste i mere end tre år og inden for ECB’s mål på to procent.

Med Spanien, der også rapporterer langsommere inflation, og andre eurolande forventes at gøre det samme, “baner det vejen for en rentenedsættelse i september,” siger Franziska Palmas, senior europaøkonom hos Capital Economics.

Frankfurt DAX nåede en intradag-rekord på 18.936 point og lukkede 0,7 procent til 18.912,57 point.

Tidligere i Asien lukkede Tokyo fladt, Hong Kong steg og Shanghai, Taiwan og Seoul faldt.

Asiatiske teknologiaktier var blandt de dårligste resultater i kølvandet på Nvidias resultater, hvor chipproducenter fik et hit.

SK Hynix faldt mere end fem procent i Seoul, hvor Samsung også var nede med mere end tre procent.

Taipei-noterede TSMC, en nøgleproducent af halvledere, sank mere end to procent.

Oliepriserne steg efter fald i de seneste to sessioner på grund af fornyede bekymringer over libyske forsyninger.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-european-stocks-shrug-off-nvidia-slump-to-rise-on-rate-hopes/