Home » News » Amerikanske chip-aktier er volatile efter asiatiske dyk med Kina-USA-spyt i fokus.

Amerikanske chip-aktier er volatile efter asiatiske dyk med Kina-USA-spyt i fokus.

News Team

Handelen med amerikanske chip-aktier var hakkende torsdag efter et massivt salg i onsdags og et fald i chip-aktier i Asien efter en rapport om, at USA overvejede strammere begrænsninger på eksporten af avanceret chipteknologi til Kina.

Halvlederaktier tog et dyk onsdag, efter at Bloomberg News rapporterede, at den amerikanske præsident Joe Bidens administration afvejede en foranstaltning kaldet reglen om udenlandske direkte produkter, som ville tillade den amerikanske regering at stoppe et produkt i at blive solgt, hvis det blev fremstillet ved hjælp af amerikansk teknologi.

Det rapporterede amerikanske træk, hvis det sker, vil potentielt betyde restriktioner for virksomheder som Tokyo Electron og Hollands ASML (AS: ASML).

Global X Asia Semiconductor børshandlede fond lukkede torsdag 1,74 % med fald i store beholdninger, herunder SK Hynix, Tokyo Electron, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) og Samsung Electronics (KS:005930).

Efter at have åbnet 1,7 % i torsdags, vendte Philadelphia Semiconductor-indekset kursen og faldt 0,8 % på dagen efter et 6,8 % frasalg i onsdags, hvilket var det største fald på én dag siden marts 2020.

Nogle analytikere citerede onsdagens udsalg som et signal om at gå efter tilbud. Vedvati Shrotre hos Evercore ISI skrev, at den kortsigtede sandsynlighed for, at handelsbegrænsningerne ville blive implementeret, er lav og pegede på “svaghed på kort sigt som en unik købsmulighed.” Vivek Arya hos Bofa nævnte også den nuværende volatilitet som “forbedrede muligheder i virksomheder med den bedste rentabilitet.”

Men Daniel Morgan, porteføljemanager hos Synovus (NYSE: SNV) Trust ser mere volatilitet forude med indtjening fra chipvirksomheder, der forventes i de kommende uger, og begge amerikanske præsidentkandidater, Donald Trump og Joe Biden, “tager en hård linje” med hensyn til handel.

“Det, du så, er at købe på svagheden, og så bliver investorerne bevidste om, at dette vil være en tilbagevendende bekymring, når vi går ind i rapporteringssæsonen, at virksomheder med en høj salgseksponering mod Kina kan komme til skade,” sagde Atlanta, Georgia baseret Morgan.

Han pegede på et fald på næsten 11 % i ASML-aktier onsdag for at illustrere bekymringer om chipselskaber, der afslører stor eksponering mod Kina. Investorer overså stærke resultater hos ASML, den største leverandør af udstyr til fremstilling af computerchips, fordi omkring halvdelen af salget kom fra Kina, sagde Morgan.

Men han bemærkede, at investorer var lige så bekymrede over, at Trump implementerede tariffer, da han var præsident, men “chipselskaber har overlevet og har gjort det ekstremt godt siden da.”

De største vindere i det amerikanske indeks var Intel (NASDAQ: INTC) en stigning på 3,8 %, GlobalFoundries (NASDAQ: GFS) Inc, en stigning på 2,3 % og NXP (NASDAQ: NXPI) Semiconductor, en stigning på mere end 1 %. Kunstig intelligens-plakatbarnet Nvidia (NASDAQ: NVDA) steg kun 0,5 %, mens Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) faldt mere end 3 % efter et fald på mere end 10 % i onsdags, i dets største udsalg siden oktober 2022.

Efter aktierne i TSMC, verdens største kontraktchipproducent, viste nogle af de største fald i Asien, faldt dens amerikanske aktier med 3,6 %. I den asiatiske handel havde TSMC kastet 1,7 billioner USD (52,13 milliarder USD) markedsværdi på to dage.

Det hjalp sandsynligvis, at TSMC, verdens største kontrakt-chipproducent, hævede sin helårsindtægtsprognose torsdag på grund af stigende kunstig intelligens (AI)-relateret efterspørgsel efter chips.

Men for at tilføje dysterheden for TSMC sagde den amerikanske republikanske præsidentkandidat Donald Trump, at Taiwan skulle betale Amerika for sit forsvar.

I Europa havde ASML-aktien lukket 3,6 % torsdag, mens dens amerikanske børsnoterede aktier faldt 1,8 %.

I Asien var den sydkoreanske hukommelseschipproducent SK Hynix faldet 3,6 %, mens Japans Tokyo Electron var faldet 8,75 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-chip-stocks-volatile-after-asian-dip-with-china-us-spat-in-focus/