Home » News » Amerikanske aktier stiger under et skub til tyremarkedet

Amerikanske aktier stiger under et skub til tyremarkedet

News Team

Amerikanske aktier steg tirsdag midt i et vakuum af markedsbevægende data, og skubbede Wall Street tættere på kanten af et tyremarked.

S&P 500 steg 10,06 point eller 0,2 % til 4.283,85. Det er kun 0,2 % væk fra at afslutte en dag 20 % over, hvor den var i midten af oktober, da en længe forudsagt recession endnu ikke har ramt, og spændingen omkring kunstig intelligens har hjulpet en udvalgt gruppe aktier med at stige.

Dow Jones Industrial Average steg med 10,42 eller mindre end 0,1 % til 33.573,28, mens Nasdaq-indekset steg 46,99 eller 0,4 % til 13.276,42.

Denne uge har få top-tier økonomiske rapporter og virksomhedernes indtjening opdateringer til at hjælpe Wall Street besvare dets hovedspørgsmål. Den ønsker at vide, hvad der vil ske først: en recession eller inflation, der falder nok til at få Federal Reserve til at begynde at sænke renten, som er steget så højt, at de har skadet forskellige dele af økonomien.

Det er derfor, næste uge tegner sig. Den amerikanske regering vil offentliggøre sine seneste månedlige opdateringer om inflation, og Federal Reserve mødes om rentepolitikken. Satsningen på Wall Street er, at Fed kan vente med at hæve renten, hvilket ville være første gang, det er sket i mere end et år, men kan genoptage renten i juli.

“Det, du ser på markederne, er en reaktion på en Fed, der sandsynligvis vil holde pause, når økonomien endnu ikke er faldet i recession,” siger Brent Schutte, investeringschef hos Northwestern Mutual Wealth Management. “Jeg tror, at den uheldige virkelighed er for en generel recession.”

Nogle dele af økonomien er allerede faldet under vægten af meget højere renter, herunder fremstillingsvirksomhed og det amerikanske banksystem. Schutte forventer, at arbejdsmarkedet vil følge med i sidste ende, selvom en rapport fredag viste, at arbejdsgiverne uventet accelererede ansættelsen i sidste måned.

“Jeg tror, at Fed mener, at medmindre de skaber slaphed på arbejdsmarkedet, er de stadig bekymrede for, at de skal gøre mere” med rentestigninger for at kontrollere inflationen “fordi arbejdsmarkedet er for stramt,” sagde Schutte. “Jeg tror, det er det, vi kalder en recession.”

Noget af dagens stærkeste handling var i kryptovaluta-verdenen, efter Securities and Exchange Commission anklagede Coinbase for at drive sin handelsplatform som en uregistreret national værdipapirbørs, mægler og clearingagentur.

Coinbase kritiserede SEC’s tilgang til krypto og sagde “løsningen er lovgivning, der tillader retfærdige regler for vejen, der skal udvikles gennemsigtigt og anvendes ligeligt, ikke retssager.”

En dag tidligere indgav SEC 13 anklager mod en anden enorm kryptohandelsplatform, Binance, og dens grundlægger.

Andre steder på markederne opgav oliepriserne nogle stigninger drevet tidligere på ugen af Saudi-Arabiens meddelelse om, at det ville skære ned i produktionen for at øge prisen på råolie. En tønde amerikansk råolie faldt 41 cent til $71,74. En tønde Brent-råolie, den internationale standard, sank 42 cent til $76,29.

Begge var tæt på $120 for et år siden, men er faldet på grund af bekymringer om en fastspændt global økonomis behov for brændstof.

På den vindende side af Wall Street var Gitlab-aktierne, som steg med 31,2 %, efter at softwareudviklingsplatformen gav en omsætningsprognose for regnskabsåret, der toppede analytikernes forventninger. Det sagde også, at det forventer at give et mildere tab, end Wall Street havde forudsagt, da det drager fordel af et hastværk til kunstig intelligens.

Et vanvid omkring kunstig intelligens har hjulpet en håndfuld aktier til at svæve i år, inklusive Nvidias stigning på 164,5 %. Det har været med til at drive meget af S&P 500’s fremgang i 2023, men det har også fået kritikere til at stille spørgsmålstegn ved, om en boble er ved at dannes. De siger også, at furoren omkring AI kan skjule svaghed under S&P 500’s overflade.

Selvom S&P 500 nærmer sig et tyremarked, er næsten lige så mange aktier i det faldet i år, da der fortsat er bekymringer om faldende virksomheders overskud, stadig høj inflation og meget højere renter end for et år siden.

Ved at afsløre noget af denne kritik steg aktierne i mange banker tirsdag.

De har været under pres, fordi Feds hurtigste byge af rentestigninger i årtier har skubbet nogle bankkunder til at trække deres indskud og lægge dem i pengemarkedsfonde, der betaler mere i renter. Samtidig har rentestigninger slået værdierne af obligationer og andre investeringsbanker ned, da renterne var lave.

På obligationsmarkedet faldt renten på det 10-årige statsobligation til 3,68 % fra 3,69 % sent mandag. Det hjælper med at fastsætte renter for realkreditlån og andre vigtige lån.

Source: https://buystocks.co.uk/news/u-s-stocks-drift-higher-amid-nudge-to-bull-market/