Home » News » Amerikanske aktier stiger, efterhånden som rally efter Fed fortsætter; Reddit stiger på NYSE-debut.

Amerikanske aktier stiger, efterhånden som rally efter Fed fortsætter; Reddit stiger på NYSE-debut.

News Team

Amerikanske aktier steg torsdag og fortsatte rekordhøjen, efter at Federal Reserve holdt fast i sine prognoser om mindst tre rentenedsættelser i år.

Klokken 13:25 ET (17:25 GMT) steg Dow Jones Industrial Average 315 point eller 0,8 %, S&P 500 steg 0,6 %, og NASDAQ Composite steg 0,7 %.

Post-Fed-rallyet fortsætter  

Risikoappetitten er blevet forstærket af udsigten til lavere renter og en robust amerikansk økonomi, efter at Fed-embedsmænd fastholdt deres prognoser for tre rentenedsættelser i år.

Goldman Sachs-økonomer sagde i et onsdagsnotat, at de mener, at Federal Reserve sandsynligvis ikke vil forsinke rentenedsættelser i en længere periode og planlægger den første reduktion på mødet i juni.

“Vi forventer fortsat nedskæringer i juni, september og december, for i alt 3 nedskæringer i 2024,” tilføjede de.

På den økonomiske front fortsatte data med at vise styrke på arbejdsmarkedet, da nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse uventet faldt i sidste uge, mens Phillip Fed-indekset overraskede på opsiden og understregede opsvinget i produktionsaktiviteten.

Derudover viste Philadelphia Feds fremstillingsindeks uventet vækst i marts.

Apple (NASDAQ: AAPL) bliver ramt af DoJ antitrust-sag

Apple faldt mere end 3 %, efter at det amerikanske justitsministerium og 16 stater torsdag anlagde en retssag mod teknologigiganten med påstand om, at den ulovligt monopoliserer smartphone-markedet.

Apple lovede i en erklæring at “kraftigt” forsvare sig mod retssagen, idet de mente, at det var “forkert i forhold til fakta og loven.”

Micron sprang, mens chiplagrene fortsætter med at stige; Astera øger gevinsterne

Micron Technology-aktien steg med 16 % og klatrede til et rekordhøjt niveau, efter at chipproducenten havde et overraskende overskud og forudsagde en stærk omsætning i det nuværende kvartal på grund af den stigende efterspørgsel efter dets hukommelseschips, der bruges i AI-databehandling.

MU forventes ikke at toppe “før bruttomarginen topper og med planer for tilføjelse af waferkapacitet (uden for Kina) stadig meget dæmpede og HBM lægger endnu mere pres på kapaciteten, virker dette usandsynligt før tidligst langt ind i 2025,” sagde virksomheden.

Astera Labs fortsatte med at stige og steg 14 % efter datacenterforbindelseschipproducentens aktiemarkedsdebut en dag tidligere.

Andre chipproducenter, herunder NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), Intel Corporation og Advanced Micro Devices Inc (NASDAQ: AMD) var også højere.

Darden Restaurants, Five Below vakler på indtjeningsstadiet

Darden Restaurants-aktien faldt med over 5%, efter Olive Garden-ejeren gik glip af omsætningsforventningerne, da salget i samme butik faldt for første gang siden pandemien.

Five Below Inc. faldt mere end 14 %, efter at discountforhandleren rapporterede kvartalsresultater, der ikke var i forhold til Wall Street-analytikere, efterhånden som et fald i højere end forventet – et tab i lager, der ikke skyldes salg – en forringet fortjeneste.

Reddit stævner på børsdebut

Reddit steg på sin børsdebut torsdag og steg mere end 50% efter åbning på $47, et godt stykke over børsnoteringen på $35 pr. aktie.

Det sociale medieselskab, som genererer hovedparten af sine indtægter fra reklamer, sigter mod at udnytte AI-bølgen ved at licensere dataene på sin platform til tredjepartsvirksomheder, der søger at bygge store læringsmodeller.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-rise-as-post-fed-rally-continues-reddit-surges-on-nyse-debut/