Home » News » Amerikanske aktier stiger efter PCE-data cementerer rentenedsættelsen.

Amerikanske aktier stiger efter PCE-data cementerer rentenedsættelsen.

30 August 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier steg fredag, hvilket forlængede stigningerne, efter at en vigtig inflationsmåling stort set cementerede satsninger på en rentenedsættelse på Federal Reserves møde i september.

09:32 ET (13:32 GMT) steg Dow Jones Industrial Average 75 point eller 0,2 %, S&P 500 steg 26 point eller 0,5 %, og NASDAQ Composite steg 135 point eller 0,8 %.

På den sidste handelsdag i august er S&P 500 i gang med en månedlig gevinst på næsten 1,3 %, mens DJIA er på vej til at tilføje 1,2 %. Nasdaq Composite er den eneste taber af de tre store gennemsnit, med næsten 0,5 % i denne måned.

PCE peger på rentenedsættelse

Indekset for personligt forbrug, Feds foretrukne inflationsmål, steg 2,5 % i juli på årsbasis sammenlignet med et estimat på 2,6 %, ifølge økonomer adspurgt af Reuters. På månedsbasis steg den 0,2 pct.

Core PCE, som ekskluderer flygtige fødevare- og energikomponenter, steg 2,6 % i sidste måned på årsbasis sammenlignet med forventninger på 2,7 %.

Aflæsningen trodsede forventningerne om en lille stigning i inflationen gennem den foregående måned.

Markederne prissætter stadig en rentenedsættelse i september efter en række duesignaler fra Fed-embedsmænd. Handlende prissætter en 68% chance for et 25 bps cut, og en 32% chance for et 50 bps cut, viste CME Fedwatch.

Data for bruttonationalproduktet, der blev offentliggjort torsdag, viste, at den amerikanske økonomi voksede mere end oprindeligt anslået i andet kvartal. Andre data viste et lidt større fald i arbejdsløshedsansøgninger end forventet.

Dell løfter årlige prognoser

I erhvervssektoren steg Dell (NYSE: DELL) aktie over 3 %, efter at teknologigiganten hævede sine årlige prognoser.

Ulta Beauty (NASDAQ: ULTA) aktien faldt 6%, efter at den reducerede sine årlige salgs- og resultatprognoser, skadet af en langsommere efterspørgsel efter dyrere kosmetik og dufte i sine butikker.

Lululemon Athletica (NASDAQ: LULU) vandt 3 % på en bedre end forventet indtjening, selv da sportsbeklædningsforhandleren reducerede sine årlige salgs- og profitprognoser, da efterspørgslen faldt i Nordamerika på grund af selektive forbrugerudgifter.

Intel (NASDAQ:INTC) aktie steg over 5% efter Bloomberg rapporterede, at teknologigiganten overvejer at opdele sin støberiforretning og skrotte planer for nye fabrikker, da den forsøger at klare en kraftig afmatning.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-climb-higher-after-pce-data-cements-rate-cut/