Home » News » Amerikanske aktier falder for at uddybe ugentlige tab efter blandede indtjeningsrapporter.

Amerikanske aktier falder for at uddybe ugentlige tab efter blandede indtjeningsrapporter.

News Team

Amerikanske aktier faldt onsdag og forværrede tabene for indekser i denne uge, da Wall Street gennemgår et blandet sæt indtjeningsrapporter på baggrund af bekymringer om høje renter.

S&P 500 var 0,5 % lavere i eftermiddagshandelen og kom efter en tre-dages tabsrække. Dow Jones Industrial Average faldt 138 point, eller 0,4 % fra kl. 12:26 østlig tid, og Nasdaq-sammensætningen var 0,7 % lavere.

United Airlines steg 12,7% efter at have rapporteret stærkere resultater for starten af året end analytikere forventede, løftet af stærk efterspørgsel fra erhvervsflyveblade. Rejsende faldt 8,1% efter forsikringsselskabets kvartalsresultater ikke levede op til prognoserne. Den måtte kæmpe med flere tab fra katastrofer.

Obligationsmarkedet har dikteret meget af Wall Streets handling på det seneste, og statsrenterne der lettede presset på aktiemarkedet. De afkøles efter kraftige nylige stigninger drevet af handlende, der opgiver håbet om flere rentenedsættelser fra Federal Reserve i år.

Den 10-årige statsrente faldt til 4,62 % fra 4,67 % sent tirsdag. Den to-årige rente, som bevæger sig tættere på forventningerne til Fed, faldt til 4,94 % fra 4,99 %.

Renterne kom tilbage til, hvor de var i november, efter at topembedsmænd i Federal Reserve tirsdag foreslog, at centralbanken kan holde sin hovedrente stabil på det højeste niveau siden 2001 i et stykke tid. Den ønsker at få mere tillid til, at inflationen er bæredygtigt på vej mod sit mål på 2 %.

Høje renter skader priserne på investeringer og øger risikoen for en recession, men Fed-embedsmænd er bekymrede efter en række rapporter i år har vist, at inflationen forbliver varmere end forventet.

Traders forventer nu for det meste blot en eller to rentenedsættelser fra Federal Reserve i år, ifølge data fra CME Group. Det er et fald i forhold til prognoserne for seks eller flere i starten af året.

Med lidt hjælp, der forventes af en rentelempelse på kort sigt, bliver virksomheder nødt til at levere federe overskud for at retfærdiggøre deres store kursstigninger siden efteråret.

“Jeg tror, at markederne venter på virksomhedsnyheder for at beslutte, hvor de vil tage hen næste gang,” sagde JJ Kinahan, CEO for IG North America.

Omnicom Group steg 1,2 % efter at have rapporteret et stærkere resultat for det seneste kvartal, end analytikere forventede. Marketing- og kommunikationsvirksomheden fremhævede væksttendenser på de fleste markeder rundt om i verden, uden for Mellemøsten og Afrika.

Eli Lilly steg på håbet om stærkere overskud, efter at den rapporterede opmuntrende resultater fra et fase 3 klinisk forsøg til behandling af nogle mennesker med søvnapnø, en vejrtrækningsforstyrrelse. Den steg 0,6 pct.

I den tabende ende af Wall Street var JB Hunt Transport Services, som rapporterede svagere omsætning og resultater end forventet. Det blev til dels skadet af konkurrencen i den østlige del af landet og af højere lønninger til arbejdere og andre omkostninger. Det faldt 8,4 pct.

På aktiemarkederne i udlandet steg Londons FTSE 100 0,5 %, efter at en rapport viste, at inflationen i Storbritannien faldt til det laveste niveau i to et halvt år i marts. Det kan yderligere bane vejen for en rentenedsættelse der.

Andre indekser steg i Europa, mens de var blandede i Asien. Japans Nikkei 225 faldt 1,3 %, mens aktierne steg 2,1 % i Shanghai.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-slip-to-deepen-weekly-losses-following-mixed-earnings-reports/