Home » News » Amerikanske aktier falder efter svagere jobfremgang i august udløser nye økonomiske bekymringer.

Amerikanske aktier falder efter svagere jobfremgang i august udløser nye økonomiske bekymringer.

6 September 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier faldt markant fredag, presset af nye bekymringer om økonomien, efter data viste, at den amerikanske økonomi skabte færre job end forventet i sidste måned.

Ved 12:56 ET (1656 GMT) faldt Dow Jones Industrial Average med 30 aktier 426 point eller 1 %, benchmark S&P 500 faldt 1,8 %, og det teknologitunge Nasdaq Composite faldt 2,6 %.

Ikke-landbrugsløn er under estimater

Den amerikanske økonomi tilføjede færre job end forventet i august. Alligevel steg det fra et kraftigt revideret tal i juli, ifølge data fra Labour Department, der kan tage højde for Federal Reserves næste politiske beslutninger.

Ikke-landbrugslønerne kom ind på 142.000 i sidste måned, op fra en kraftigt nedrevideret mark på 89.000 i juli. Økonomer havde opfordret til en aflæsning på 164.000, op fra den oprindelige juli-markering på 114.000.

Fredagens udgivelse viste også den amerikanske arbejdsløshed på 4,2 % sammenlignet med julis tal på 4,3 %. Niveauet var på linje med estimater.

På månedsbasis tikkede den gennemsnitlige timelønsvækst også op til 0,4 % efter at være faldet med 0,1 % i juli.

“Denne blødhed på arbejdsmarkedet er nok til at give Fed dækning for at lette pengepolitikken, men vi ser i øjeblikket ikke tegn på recession, der vil nødvendiggøre et betydeligt antal nedskæringer,” sagde Jefferies i et notat, der gentog sin opfordring til Fed vil sænke renten med 25 basispoint senere på måneden.

I mellemtiden blev det rentefølsomme 2-årige statsrente udsolgt, og dets 10-årige modstykke genvandt tidligere tab. Det bidrog til en stejlere rentekurve, som igen er positiv. Udbyttet bevæger sig typisk omvendt til priserne.

Salgsudsigterne for Broadcom undervælder, UiPath bliver lavere på trods af beat og hævet kvartal

Aktierne i Broadcom (NASDAQ: AVGO) faldt med mere end 9% i den tidlige amerikanske handel, efter at koncernens salgsguidning for det nuværende kvartal skuffede investorernes forventninger en smule. Ved 10:52 ET (14:52 GMT) var aktierne faldet 10 %.

Firmaet forventede, at det ville levere 14 milliarder dollars i omsætning i fjerde kvartal, lige under estimater på 14,04 milliarder dollars, ifølge LSEG-data citeret af Reuters. Prognosen blev set som et tegn på mulig træghed i virksomhedens ikke-AI-relaterede drift.

AI-segmenterne forblev dog stærke, sagde Broadcom. Firmaet hævede endnu en gang sine udsigter for helårssalg af AI-dele og brugerdefinerede chips til $12 milliarder, op fra dets tidligere prognose på mere end $11 milliarder i perioden.

Andre chipaktier, herunder kunstig intelligens-darling Nvidia (NASDAQ: NVDA) og peer Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD), faldt efter Broadcoms rapport. Marvell Technology (NASDAQ: MRVL) og Micron Technology (NASDAQ: MU) var også lavere før åbningsklokken.

UiPath Inc (NYSE: PATH) faldt 6% på trods af at hæve sin årlige guidance og rapportere Q2 resultater, der slog Wall Street estimater.

Nogle på Wall Street mener, at aktien vil forblive rækkevidde, da yderligere tegn på stabil eksekvering er påkrævet, for at investorerne kan blive positive over for selskabet.

“Vi fortsætter med at tro, at PATH sandsynligvis vil forblive rækkevidde på mellemlang sigt og afvente flere tegn på stabil udførelse,” sagde RBC i et notat.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-tumble-after-weaker-august-job-gains-trigger-fresh-economic-worries/