Home » News » AMD-aktier glider, mens investorer venter på tegn på AI-udbetaling.

AMD-aktier glider, mens investorer venter på tegn på AI-udbetaling.

11 October 2024 Putem News Team

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) led sit største aktiefald i mere end en måned efter, at virksomheden afslørede nye kunstig intelligens-chips, men gav ikke håbede oplysninger om kunder eller økonomiske resultater.

Aktien faldt 4% til 164,18 $ torsdag, hvilket gør det største enkeltdagsfald siden 3. september. Aktierne i selskabet, som var vært for en begivenhed i San Francisco i torsdags, stiger fortsat med 11% i år.

AMD har vist sig som den største udfordrer til Nvidia Corp. (NVDA) på det lukrative marked for kunstig intelligens-processorer, og administrerende direktør Lisa Su hævdede, at dets seneste chips vil overstige nogle af konkurrenternes muligheder. Computersystemer baseret på AMDs MI325X-processorer vil snart være tilgængelige og have en fordel i forhold til maskiner, der kører Nvidias H100, sagde hun ved arrangementet. MI325X’s brug af en ny type hukommelseschip vil give den bedre ydeevne til at køre AI-software – en proces kendt som inferens – sagde hun.

“Dette er et utroligt hurtigt voksende marked,” sagde Su under et interview med Bloomberg Televisions Ed Ludlow. “Vi ser dette som en flerårig mulighed.”

Det Santa Clara, Californien-baserede firma, forsøger at knække Nvidias dominans inden for såkaldte AI-acceleratorer – chips, der er blevet afgørende for udviklingen af kunstig intelligens-systemer. Ligesom Nvidia har AMD forpligtet sig til at bringe nye acceleratorer ud hvert år, hvilket øger innovationstempoet.

Alligevel har AMD lang vej at gå for at matche Nvidia, og Wall Street har ventet på tegn på fremskridt. Det kommer måske først i selskabets kvartalsvise resultatrapport, som forventes omkring slutningen af denne måned.

Under Su, som netop har markeret sit 10-års jubilæum i topjobbet hos AMD, har virksomheden overskygget sin mangeårige nemesis Intel Corp. i markedsvurdering. Men begge virksomheder blev overrumplet af, hvor voldsomt industrien omfavnede AI-acceleratorer.

Af de to har AMD reageret langt hurtigere og etableret sig som den nærmeste rival til Nvidia. AMD har sat et mål på $4,5 milliarder i omsætning fra den nye type chips for dette år, en hurtig stigning.

Su har sagt, at det samlede marked for sådanne chips vil ramme 400 milliarder dollars i 2027. Torsdag sagde hun, at virksomheden forventer, at det tal vil nå 500 milliarder dollars i 2028.

Ved begivenheden sagde Su også, at virksomheden frigiver en ny linje af serverprocessorer baseret på dets “Turin”-teknologi, hvilket gør et nyt skub ind på et marked, der engang var domineret af Intel.

Computere kommer til salg med AMD’s femte generation af EPYC-centralbehandlingsenheder eller CPU’er, sagde hun. Chipsene har så mange som 192 processorkerner og kan overgå de nyeste Intel-produkter, sagde hun.

Selskabet sagde, at det nu har 34% af markedet for denne kategori af chips målt på omsætning. Selvom Intel stadig dominerer segmentet, havde det engang en andel på 99%.

Su sagde, at hun forventer en fortsat vækst i efterspørgslen efter kunstig intelligens, og at industrien stadig er “bare i gang” med brugen af den nye teknologi.

Separat sagde Su, at AMD ikke har nogen aktuelle planer om at ændre de leverandører, den bruger til banebrydende fremstilling. Men virksomheden ønsker mere geografisk diversitet med hensyn til sin produktion, og søger at arbejde med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.s nye Arizona-facilitet. Su nægtede at udelukke at bruge enten Samsung Electronics Co. eller Intel i fremtiden. Hun sagde, at AMD holder et åbent sind.

“Vi kigger altid på produktionslandskabet og vil altid tænke på, hvordan vi kan få den mest robuste forsyningskæde,” sagde hun i Bloomberg Television-interviewet.

AMD har en anden strategi end Nvidia, og den vækker genklang hos kunderne, sagde Su. Hendes større konkurrent tilbyder komplette systemer, inklusive modeller og software, som AMD mener er lukkede og proprietære. AMD er langt mere åben for at arbejde med andre virksomheder, selv Intel og Nvidia, sagde hun.

“Forskellen er, at vi ikke tror, vi er de eneste, der har gode ideer,” sagde hun.

Source: https://buystocks.co.uk/news/amd-shares-slide-as-investors-wait-for-signs-of-ai-payoff/